2024 Met Gala Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Moda dünyasının dört gözle beklediği etkinlik hakkında tüm bildiklerimiz.

Metropolitan Sanat Müzesinin düzenlediği Met Gala bu yıl 6 Mayıs'ta davetlilerini karşılayacak. Her sene birçok moda sever tarafından takip edilse de, son zamanlarda beklentiyi karşılamadığı bir gerçek. Fakat 2024 Met'i için umutluyuz!

Peki neden 2024 Met Gala için insanlar umutlu?

Elbette ki seçilen temalar da oldukça önemli ama birçok insanın takip etme sebebi sevdiği ünlüleri, sevdiği markalar içinde görmek.

Hangi ünlülerin katılıp katılmayacağı kesin olarak bilinmese de, sosyal medyada yavaş yavaş hayranlar kendi teorilerini üretmeye başladı. Şansımıza, birçok ünlü isim son zamanlarda oldukça aktif ve projelerini duyurma, tanıtma gibi katılma sebepleri var. Örneğin Beyonce, Dua Lipa, Lana Del Rey ve Ariana Grande gibi isimler. Bunun yanı sıra, bu yıl Zendaya'nın "host" etmesi de bizi heyecanlandırıyor. Zaten kendisi de stilisti ile birlikte sık sık arşiv parçaları kullanan bir isim.

2024 MET Gala Teması

Metropolitan Museum of Art, bu yılki temanın "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" olduğunu duyurdu. Peki nedir bu temanın anlamı?

"Sleeping Beauties" denildiğinde ilk başta aklınıza ilkbahar sezonu, romantik kumaşlar ve renkler gelmiş olabilir fakat aslında bu temanın anlamı moda tarihine atıfta bulunmak. Bu yıl giyilemeyecek kadar narin ve eski olan parçalar müzede sergilenecek. Dolayısıyla davetlilerden de arşiv parçalara yer vermelerini bekliyoruz.

Benim heyecanlı olduğum diğer bir nokta ise artık ikonikleşmiş "Met Bathroom" fotoğrafları :)