Dijital Dönüşümde Başarı Öyküsü

"Dünyanın İlk Moda Şirketi": Burberry

Thomas Burberry'nin terzilikten gabardin kumaş ve trench coat'un mucidi olmaya kadar giden bir başarı öyküsü var. Ancak adını dünyaya duyuran şirketlerin ömründe en az bir kere yaşadığı düşüşü Burberry de yaşamış.

1800'lerde en küçük KOBİ diyebileceğimiz, 2000'lerin başında yok olmaya yüz tutmuş, dijital dönüşümle moda devi olmuş bir şirket.

Nasıl mı ayaklanmış? Tabii ki dijital dönüşümle. Facebook ve Twitter'da yerini alarak işe başlayan Burberry, "Art of Trench" adında bir web site kurarak adını herkese tekrardan duyurmuş.

Başarıyı sağlayan asıl oyunu, Regent Street’teki mağazasını internet sitesi görünümünde dijital bir mağazaya dönüştürerek oynamış. Takdiri hak eden gerçek bir "dijital dönüşüm" dehası desem yanlış olmaz.

Bu günümüzden 11 yıl önceki gelişmeden söz ederken dikkat toplamayı istediğim nokta, dijitalleşmenin şirketlerin güçlenmesindeki önemi.

Yerinde değerlendirme, zamanında önlem ve hızlı hareketle her kötü gününü yaşayan şirket, en sonunda ayağa kalkar. Bu geçmiş başarı öyküsünün daha başarılılarını, örnek olabileceklerini ülkemizde de görmek temennisiyle.

İlgilenenler için bu harika dijital dönüşüm öyküsünün videosunu bırakıyorum. Şimdiden iyi seyirler.