Yaşama Hissi Nasıl Geri Gelir: Sonları Başlangıçlara Dönüştürmek

Yaşadığını hissedemediğin, hayatın akışında kalmakta zorlandığın bir dönemdeysen, bu bakış açısı heyecanını yeniden kazanmanı sağlayabilir.

Eğer kararınızdan eminseniz ve size yeni güzellikleri ve heyecanları getireceğini düşünüyorsanız başlangıç da olsa son da olsa fark etmez. Yeni bir döneme giriş yapmış olma hissi hiçbir şeye değişilmez. Size yaşamınızın içindeki yeni bir yaşamı andıran bu kararlar sizi bir sonraki durağınıza kadar götürür. Sonlar genellikle iç burkucu olsa da bunların neden olduğunu anlamaya başladığınızda ve sonun sonrasının hayalini kurmaya başladığınızda, işte oldu! Yaşama geri döndünüz. Merhaba yaşama hissi!

Sonlar ilk etapta başlangıçlar kadar heyecanlı ve umutlu hissettirmese de başlangıç ve son suplementlerdir. Son neyse başlangıç da odur. İkisi birbiri olmadan hiçtir. Her son bir başlangıç, her başlangıç bir sondur. Biten bir ilişki, istifanızı verdiğiniz iş, çok sevseniz de bırakmak zorunda kaldıklarınız. Eğer yeterince eminseniz ve şimdiden yerine koyacağınız yenilikleri düşünüyorsanız tebrik ederim, sonunuz başlangıça dönüşmeye başlamış.

Her sona bir anda başlangıç imajı çizmek kolay olmasa da bir gün herkes uyurken ve güneş daha yeni doğarken kalktığınızda başlangıcın ya da en azından başlangıcınızın gölgelerini göreceksiniz. Önemli olan kendi yolculuğunda başlangıçların, bitenlerin yerini nasıl dolduracığını iyi seçebilmek.

Belki de haftalarca, aylarca başlayacağın o tutku dolu işi bulamamış olabilirsin. Ancak sen farkında olmadan deneyimlediklerin bir gün sabah uyandığında, yolda yürürken, bir hayvanı okşarken veya önemli bir sınavdayken ansızın kafanda bir aydınlanmaya sebep olabilir.

Tutkuyla yapacağın bir olay yaratmana da gerek yok, yaşam sevincin sen yaşamaya başladıkça içinde belirecek. Sonların döngünün bir parçası, başlangıçları da sonların bir hediyesi olarak anlamlandırdığında bu döngüden keyif alacak. Aslında yaşam enerjisinin bu sonlar ve başlangıçlar sayesinde korunduğunu göreceksin. Yaşama hissini geri kazanmanı başlangıçlara ve sonlara borçlusun, unutma. Çünkü yaşamın kendisi de bir başlangıç ve son değil midir başlı başlına?