1-2-3 Deneme. Doktor

"7 bölge, 7 insan, tek ruh" kısa hikaye/deneme çalışmasının ilk parçası. Kurgusal bir kısa hikaye.

7 BÖLGE, 7 İNSAN, TEK RUH KURGUSAL KISA HİKAYELERİ

Yazın sıcak havası yavaş yavaş içeriyi ısıtmaya başlamıştı. Uzanıp saate baktı, 7.30'du. İşe yetişmek için çok da vakti kalmadığını anlamıştı. Nefesini düzenleyip kendini toparlayabilmek için yatakta sırt üstü yattı. Sağ tarafı bomboş olan yatağın içinde huzursuz anılara daldı.

Düşünüyordu, ne kadar mutluydu birkaç sene öncesine kadar. Her sabah heyecanla uyanıp kocasını öper, uçuşarak kahvaltıyı hazırlayıp büyük bir hevesle işe giderdi. Bu anıları aklına gelince yüreği burkuldu ve üzüntüden sarsılmış bir halde gerçek hayata dönmek zorunda kaldı.

İsteksizce yataktan kalkıp banyoya gitti. Duşta bir süre günlük yapılması gereken işleri düşündü. Annesi ve babasına uğrayıp Çilek'i de onları da kontrol etmeliydi ama nasıl vakit yaratacağını bilmiyordu. Sahi ne kadar olmuştu onlarla rahat rahat oturup sohbet etmeyeli? Bir şekilde her şeyi ayarlamayı umarak kafasındaki düşüncelerden kurtulmak istercesine elini alnına götürüp sildi.

Üniforması üzerindeyken uzun uzun aynada kendisine baktı, sonra da kimliğine. Uzman doktor diyordu. Sonra ismine ve çift soy ismine baktı. Bunun da değişmesi gerek" diye geçirdi içinden.

Bütün depresif düşünceleri kenara atıp evden çıktı. Yol boyunca aklından uzaklaştırdığı düşüncelerle savaştı. Çalışma isteği yoktu artık ne işe karşı bir heves ne hayata karşı. Sahi nerede her şey karışmıştı? 2022 senesinde çalışma arkadaşları hasta yakınları tarafından öldürülmüştü. Baş hemşire ve uzman doktor arkadaşı, her gün her an gördüğü insanlar. Travmayı atlatmak kolay olmamıştı. Hala atlatabilmiş miydi onu da bilmiyordu.

Olay nasıl oldu diye geçirdi bir an aklından. Acile gelen kalbi durmuş 85 yaşındaki hastayı hayata döndüremedikleri hatta onların öldürdüğü iddia edilmişti. Yani Tanrı olmadıkları için öldürülmüşlerdi. Ölürken suratlarında olan korku ve çaresizlik görüntüsü hala aklındaydı.

Korna sesi onu biraz kendine getirmiş olmalı ki ışığın yeşil yandığını böylece fark etti. İlerleyip emniyet şeridine çekti. Düşünmeye devam etti. Bu meslek için yıllarını verdi, kocasıyla mutlu evliliğini verdi, canından çok sevdiği Çilek'i verdi.

Peki karşılığında ne aldı?

Uyanalım artık!

Tüm psikolojik ve fiziksel şiddet gören ve bu sebepten hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısına.