2000'li Yılların Popüler Müzik Servisi Winamp Geri Dönüyor

Bir zamanların Spotify'ı yeniden doğuyor. Hem de yepyeni bir tasarımla!

Okuyucularım hangi yaş grubuna veya hangi harfle anılan kuşağa aitler bilemiyorum fakat 98'li bir genç olarak benim için Winamp, (ve abimin tozlu listelerinde bir yerlere gizlenmiş keşfedilmeyi bekleyen kaliteli müzikler) çocukluk dönemimden başlayarak bugüne ulaşan müzik zevkimin şekillenmesindeki en büyük etkenlerden biriydi.

İlk olarak 1997'de bir müzik çalar olarak piyasaya sürülen Winamp, zamanla bilgisayarlar için en iyi medya oynatıcılarından biri haline geldi. Ancak 2013'de kullanılamaz hale gelip tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı. Şu an 20'lerinin sonunda veya 30'larında olan nesil için Spotify, Deezer, Fizy gibi müzik dinleme platformlarının ortaya çıkmadığı; sevdiğimiz müzikleri bilgisayara indirip oyun oynarken veya arkadaşlarla beraberken arka planda çaldığımız zamanlarda Winamp vazgeçilmezdi.

Zamanla teknolojinin gelişmesiyle pabucu dama atılan Winamp, birkaç hafta önce, bir zamanlar tozunu attırdığı müzik piyasasındaki yerini geri alabilmek için yeni bir adım atmaya hazırlandığını duyurdu. Web sitesine girdiğimizde, "Büyük bir şeyler oluyor. Yeni nesil için Winamp'ı inşa ediyoruz. Winamp sadece güncellenmekle kalmadı, tamamen yeniden düzenlendi. Yeni Winamp, nerede olursanız olun sizi müziğinize bağlar. Sevdiğiniz sanatçılara yaklaştırır. En sevdiğiniz müzik podcastleri ve radyo istasyonları için eviniz," ifadeleri karşımıza çıkıyor. Bu ifadeler de, yeni bir web sitesi ve logoya sahip olan platformun, önümüzdeki zamanlarda Spotify benzeri bir müzik dinleme platformu olarak karşımıza çıkabileceğini bizlere gösteriyor.

Bir zamanlar gizlice abimin odasına sıvışıp her ne kadar sözlerini anlayamasam da, bilgisayarından açıp dinlediğim yabancı müzikler aklıma gelince platformun bu yeniden doğuş hikayesi beni biraz heyecanlandırdı. Ben de bu yüzden sizlere biraz bahsetmek istedim. Geçenlerde, o tozlu çalma listelerinde en çok dinlediğim eskilerden bir şarkı önüme düştü, dolayısıyla son olarak onu buraya bırakıp zevkinize sunuyorum.

Müzikle kalın!


Avril ♡