2021 Junior Eurovision Ermenistan'ın!

14 yaşındaki Maléna 224 puanla birinci olurken, ülkesine de Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması tarihindeki ikinci zaferi getirmiş oldu.

Fransa, 43 yıl aradan sonra ilk kez 19 Aralık 2021 Pazar günü öğleden sonra gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması'nın Junior versiyonuna ev sahipliği yaptı. Valentina'nın geçen yılki zaferinden sonra, bu seneki yarışma Paris'te La Seine Musicale'de düzenlendi. 19 farklı ülke, 9-14 yaş arası yetenekli gençleriyle kupa için yarıştı.

Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından düzenlenen ve France Télévisions'un (FTV) ev sahipliği yaptığı 19. Edisyon, devam eden pandeminin yarattığı zorluklara rağmen tüm sanatçıları Paris'teki La Seine Musicale'in çatısı altında toplayarak renkli bir gösteriye imza attı. Sıkı bir sağlık protokolü, düzenli testler, maske kontrolleri ve sosyal mesafe gibi önemli tedbirler, 19 katılımcı ülkeden sanatçıları ve delegasyonları güvende tutmak adına dikkatle uygulandı.

Jüri oylarının dışında, 19 katılımcı ülkenin halkı ve diğer 180 ülkedeki izleyiciler, çevrimiçi oylama sayesinde 4.3 milyon geçerli oy kullanarak kazananın belirlenmesine yardımcı oldular. Noel temalı gösteride, ayrıca Fransız dans ikilisi Ofenbach ve hem geçen seneki Junior'ın kazananı Valentina hem de Rotterdam'daki Eurovision Şarkı Yarışması'nda Fransa'ya ikincilik getiren Barbara Pravi performans sergiledi.

Bu yıl ise, Ermenistan'ı temsil eden 14 yaşındaki Maléna, yarışmayı kazanarak ülkesine 2010'dan bu yana ilk, toplamda da ikinci galibiyeti getirmiş oldu. Maléna, dünya çapında izleyenler üzerinde inanılmaz bir etki bırakan "Qami Qami" şarkısıyla 224 puan alarak birinciliği elde etti. Polonya'dan Sara James, "Somebody" şarkısıyla 218 puan alarak ikinciliği elde ederken ev sahibi Fransa'nın temsilcisi Enzo da "Tic Tac" şarkısıyla toplamda 187 puan elde ederek 3. oldu.

İşte Ermenistan'a zaferi getiren o performans: