2021 Yılında Hayatını Kaybeden Ünlü İsimler

2021 yılında gösteri dünyasında birçok ünlü isim hayatını kaybetti. 2021 yılında milyonların kalbinde taht kurmuş aramızdan ayrılan ünlüler.

2021 yılında gösteri dünyasında birçok ünlü isim hayatını kaybetti. İşte 2021 yılında milyonların kalbinde taht kurmuş aramızdan ayrılan ünlü isimler...

İncilay Şahin (7 Ocak)

Hayat Bilgisi, Çiçek Taksi, Adını Feriha Koydum ve Yasak Elma gibi pek çok ünlü dizide rol alan İncilay Şahin, 60 yaşında hayata veda etti.

Atilla Pekdemir (31 Ocak)

Tiyatro ve sinema oyuncusu Atilla Pekdemir, 78 yaşında hayatını kaybetti. Pekdemir, yaklaşık 2 senedir akciğer kanseriyle mücadele ediyordu.

Hüner Coşkuner (4 Şubat)

Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, kemik iliği kanseri tedavisi gördüğü hastanede 58 yaşında vefat etti.

Doğan Cüceloğlu (16 Şubat)

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, İstanbul Akatlar'da yaşadığı evinde hayatını kaybetti. 83 yaşındaki Cüceloğlu, aort yırtılması nedeniyle yaşamını yitirdi.

Rasim Öztekin (8 Mart)

Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, 62 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Öztekin'in vefatı sanat camiasını yasa boğdu

Fazıl Ender Uzun (29 Mart)

'Hababam Sınıfı' filmlerinde de rol alan 69 yaşındaki usta oyuncu Fazıl Ender Uzun, kemik kanseri nedeniyle hayata veda etti.

Oğuz Yılmaz (19 Mayıs)

"Çekirge" ve "Bas Bas Paraları Leyla'ya" şarkılarıyla tanınan Ankaralı türkücü Oğuz Yılmaz, geçirdiği kalp krizi sonucu 53 yaşında aramızdan ayrıldı.

Hasan Saltık (2 Haziran)

Binden fazla albüme yapımcı olarak imzasını atan Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayatını kaybetti. Saltık, unutulmaya yüz tutmuş eserleri gün ışığına çıkarıp kültür hayatımıza yeniden kazandırmıştı.

Kaan Ertem (8 Haziran)

Leman Dergisi'nde çizdiği 'Erdener Abi' tiplemesiyle tanınan usta karikatürist Kaan Ertem hayata veda etti. 53 yaşındaki Ertem, kansere yenildi.

Mehtap Ar (10 Nisan)

Müjde Ar'ın kardeşi Mehtap Ar, akciğer kanseri nedeniyle 64 yaşında hayatını kaybetti.

Uğurtan Sayıner (27 Haziran)

Türk televizyonlarına damga vuran ve 1989-2002 yılları arasında yayınlanan 'Bizimkiler' dizisinde 'Cemil' karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Uğurtan Sayıner, yaşlılığa bağlı sebeplerden 77 yaşında hayata veda etti.

Ali Demirel (28 Haziran)

Levent Kırca'nın 'Olacak O Kadar' ekibinde yer alan ve canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan Ali Demirel'den acı haber geldi. Bir süredir Marmaris'te yaşamını sürdüren sanatçı, hayata veda etti. Demirel, Marmaris Armutalan Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kartal Tibet (1 Temmuz)

Yeşilçam'ın usta ismi, yönetmen, senarist ve oyuncu Kartal Tibet, 83 yaşında aramızdan ayrıldı.

Mehmet Ekrem Dinler (16 Temmuz)

Unutulmaz Yeşilçam filmlerinin yönetmeni, aynı zamanda senarist Mehmet Ekrem Dinler, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Cimilli İbo (16 Ağustos)

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Cimilli İbo da (İbrahim Özer), yaşamını yitirdi. Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 49 yaşındaki ünlü şarkıcıya kardeşinin böbreğinin nakledildiği ancak sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Metin Çekmez (25 Ağustos)

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin Çekmez, kanserle mücadelesini kaybetti. 90'lı yıllara damga vuran 'Süper Baba' dizisindeki 'Cevdet' karakteriyle geniş kesimlerce tanınan Çekmez, 76 yaşında aramızdan ayrıldı.

Ferhan Şensoy (31 Ağustos)

Türk tiyatrosunun usta ismi Ferhan Şensoy, 70 yaşında hayata veda etti. Haziran ayında anjiyo geçiren, ardından da anjiyoya bağlı olarak gelişen komplikasyonlar nedeniyle tedavi görmeye başlayan sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Nusret Çetinel (1 Eylül)

Ünlü oyuncu ve dublaj sanatçısı Nusret Çetinel (69) geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Mikis Theodorakis (2 Eylül)

Ünlü müzisyen, yazar ve politikacı Mikis Theodorakis, 96 yaşında hayata veda etti. Yunanistan'da Theodorakis'in vefatı sebebiyle 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Türk-Yunan Dostluk Derneği'ni kuran sanatçı, iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirmek için de çalışmış ve İstanbul'da Zülfü Livaneli ile konserler vermişti.

Hülya Nutku (21 Eylül)

Tiyatro araştırmacısı Prof. Dr. Hülya Nutku, İzmir'de 68 yaşında vefat etti. Kanser nedeniyle yaşamını yitiren Nutku, Engin Altan Düzyatan, Şebnem Bozoklu ve Rıza Kocaoğlu gibi pek çok ünlü oyuncunun da öğretmeniydi.

İlhan Daner (1 Ekim)

“Bizim Mahalle” dizisinde “Hayri Bey” ve “Sizin Dersane” dizisinde “Ferit” tiplemeleri ile televizyon izleyicilerinin de beğenisini kazana usta oyuncu İlhaner Daner, yaşamını yitirdi.

Durul Gence (20 Ekim)

Batı müziğinin Türkiye'deki öncülerinden kabul edilen Durul Gence hayatını kaybetti. Kanser tedavisi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 81 yaşındaki Gence, uzun süredir parkinsonla da mücadele ediyordu.

Kemal Kuruçay (22 Ekim)

Son olarak 'Seksenler' dizisinde rol alan Kemal Kuruçay'dan acı haber geldi. Kuruçay, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Oyuncunun ölüm haberini Nedim Saban duyurdu. Saban, "Çok yetenekli bir oyuncu, çok iyi bir insandı Kemal Kuruçay. İki Oda Bir Sinan oyununda birlikte çalışmıştık, büyük bir sevgi ve özveriyle bağlıydı mesleğe. Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Semra Dinçer (1 Kasım)

Sinema ve dizi oyuncusu Semra Dinçer de aramızdan ayrılan sanatçılardan. 'Kuzey Güney' dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı 'Kuzey Tekinoğlu' karakterinin annesi 'Handan Tekinoğlu' rolüyle hafızalara kazınan Dinçer, 56 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu, 2 yıldır mücadele ettiği akciğer kanserine yenildi. Sanatçının ölüm haberini Haluk Levent duyurdu. Levent, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: Akciğer kanseriydi.

2 yıl öncesinden itibaren Ahbaplar ilgilendi. İsmini vermedik. Sadece S.D. olarak yazmıştık. Hayırseverler tarafından 2 kez ev tutuldu sayısız operasyon yaptırıldı. Ama olmadı :( Oyuncu Semra Dinçer ablamızı az önce kaybettik. Sevenlerinin başı sağ olsun.

Bahar Korçan (11 Kasım)

Sezen Aksu, Demet Akbağ ve Tarkan'ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü isim için kıyafet tasarlayan modacı Bahar Korçan, kanser nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ercan Turgut (23 Kasım)

Bir süredir kanser ile mücadele eden ünlü sanatçı Ercan Turgut, yaşamını yitirdi. 70 ve 80'li yıllarda kariyerinin zirvesine çıkan Turgut, müzik dünyasına çok sayıda eser kazandırmıştı.

MUSTAFA CENGİZ

Galatasaray’ın eski başkanlarından Mustafa Cengiz, 28 Kasım 2021'de hayatını kaybetti.

Sezai Aydın (20 Aralık)

Usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın, diyabet ile kalp rahatsızlığı nedeniyle 69 yaşında aramızdan ayrıldı. Aydın, pek çok dizi ve filmde rol almasının yanı sıra "John Rambo", "Rocky Balboa" ve "Fred Çakmaktaş" karakterlerini seslendirmesiyle de tanınıyordu.

Alaeddin Yavaşca (23 Aralık)

Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, 95 yaşında hayatını kaybetti.


Kaynak: Haber Türk