2022 DÜNYA KUPASI'NIN GRUPLARI BELLİ OLDU

Katar'da düzenlenecek FIFA 2022 Dünya Kupası'nda gruplar belli oldu. Her kıtadan bir takım var. Dünya Kupasında H grubunun incelemesi.

Katar'da düzenlenecek FIFA 2022 Dünya Kupası'nda gruplar belli oldu. 32 takımın katılacağı turnuvada öne çıkabilecek takımlardan ve özellikle izlenmesi gereken maçların olduğu gruplardan bahsedeceğim.

Dünyanın en büyük ve en önemli futbol organizasyonu olan Dünya Kupası'nda, eleme maçları sonrası gerçekleşen kurada 32 takım 8 gruba ayrıldı. Dünya Kupası Kura Çekimi Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşti. İşin haber kısmı bu kadar şimdide oluşan gruplardan bahsedelim.

Turnuvada ilgi çekici maçların oynanacağı gruplarda var, zorlu ve sonucunu merak edeceğimiz müsabakaların gerçekleşeceği maçlar da var.

Dünya Kupası H Grubu

İlk grubumuz bizi eleme maçlarında yenen ve play-off maçları sonucu Dünya Kupası bileti kazanan Portekiz'in bulunduğu H grubu. Grupta yer alan takımlar, Portekiz, Uruguay, Güney Kore ve Gana Milli Takımları yer alıyor. Bu grubun en önemli özelliği, gruptaki ülkelerin hepsi farklı kıtalardan katılıyor.

Play-off maçlarında bizi 3-1 geçerek finale kalan ve finalde de İtalya'yı deviren Kuzey Makedonya'yı 2-0 mağlup ederek grup biletine hak kazanan Portekiz, kura çekimine 1.torbadan katılmıştı. Kadro itibari ile hücum oyuncuları seçeneklerinin kaliteli ve sayıca fazla olduğu göze çarpıyor. Hem Türkiye hem de Kuzey Makedonya maçlarının ilk 11'lerinde savunma güvenliğine geri plana almışlardı. Defans hattında Ruben Dias'ın dışında defansı kapatabilecek başka bir oyuncusu yok. Dünya Kupasında da muhtemelen partneri olarak ya 38 yaşındaki Jose Fonte ya 39 yaşında ki Pepe yapacak. Ya da son maçlarda olduğu gibi Danilo'yu savunmaya çekecekler. Kalesinde de yeni bir isme şans vererek ilerleyen Portekiz'in elemelerde ve play-offlardaki performansı akıllarda soru işareti bırakabilir. Kadro kalitesine bakıldığında formda ve gözde isimlerin bulunduğu takımın maçlarda bu kadar düzensiz ve kopuk görünmesi grupta yer alan diğer takımlar için bir şans yaratabilir.


Grupta muhtemelen ülkemizin büyük çoğunluğun destekleyeceği iki takım var. Bunlardan ilki Uruguay Milli Takımı. Sakatlığını atlatan ve grup maçlarına kadar performansını artıracak olan Galatasaray'ın file bekçisi Muslera ve Fenerbahçe'nin bu sene takıma dahil ettiği ve ilk kez bu yıl Milli Takım daveti alan Diego Rossi, Uruguay'ın Dünya Kupası maçlarında kadroda yer alacaklardır. Çok güçlü bir orta saha ve forvet hattı olan bir takım. Orta sahada Torreira, Bentancur ve Valverde üçlüsü oldukça sağlam bir üçlü hat olacaktır. Gerektiği takdirde 10 numara olan De Arrascaeta'yı da sahaya sürerek daha kreatif bir orta hat elde edilebilir. Takımda Suarez ve Cavani gibi iki müthiş golcü olmasına rağmen nasıl performans vereceklerini görmemiz gerekecek. Ama bu iki isim dışında Dünya Kupası'ndaki yeni sürprizleri Darwin Nunez olacağını düşünüyorum. Benfica'nın forveti zaten büyükler tarafından bilinen ve izlenen bir isim. Dünya Kupası onun parlamasını sağlayacağı ve Uruguay'ın yeni umudu olabilir. Uruguay'ın savunmada da iyi oyuncuları olduğunu biliyoruz. Godin, Gimenez ve Araujo ancak zayıf noktaları sağ bekleri olabilir. Çünkü genellikle 4'lü savunma oynayan takımda yeterli seviyede bir bekleri yok. Onun yerine Araujo sağ bekte görev alıyor. Fenerbahçe'li taraftarlar da Rossi'yi izlemek için takımı takip edebilir ancak Rossi doğru zamanlarda maçta süre alırsa belki de artık kendi takımlarında izleyemeyebilirler.


Grubun Türkiye'deki ikinci göz bebeği kesinlikle Güney Kore takımıdır. Zaten bilinen bir Türkiye-Güney Kore ülkelerinin geçmişten günümüze bir dostlukları var. Ve bunun üstüne ülkemizde oynayan bir futbolcusu var. Fenerbahçe'li Kim Min Jae. Sadece ülkemizde oynuyor diye değil ülkemizde göz dolduruyor. Savunmada o kadar sağlam bir duruş sergiliyor ki daha 1 senesi dolmadan değerine değer katıp transfer dönemleri için adı büyük takımlarla anılıyor. Kalitesinin ve yeteneğinin Süper Lig seviyesinden üstte olduğunu herhangi bir maçını izlediğinizde anlayabilirsiniz. Dünya Kupasında da Güney Kore takımının bel kemiği olacak. Ve tabi ki Güney Kore'nin yıldızı Heung-Min Son. Premier Leauge'de Tottenham forması giyen yıldız futbolcu Güney Kore'nin gol umudu hatta her şeyi. Eleme maçlarında oldukça iyi maçlar çıkaran ve takım oyununu oldukça iyi bir şekilde sergileyen Güney Kore'nin bu grupta iyi maçlar çıkaracağını ve geçiş oyunu oynayarak gol bulmaya çalışacaklarını düşünüyorum.


Grupta bulunan son takım ise Gana Milli takımı. Takımın ön plana çıkan ismi aynı zamanda takım kaptanı olan Thomas Partey. Dünya Kupası elemelerinde grup lideri olarak çıkan Gana, 2.tur maçlarında da başarılı performansıyla son olarak Nijerya'nın karşısına çıkmıştı. İkili maçlar sonucu rakibini elerken Dünya Kupası bileti alan Afrika takımlarından biri oldu. Partey'in yanı sıra Ajax'ta görev alan ve 10 numara oynayan Mohammed Kudus, takımının Dünya Kupası Maçları için öne çıkan diğer isimlerinden. Genelde 4'lü savunma oynayan takım, kalan 6 oyuncu için bir sistem belirtmekte zorlanıyor. Maçtan maça sistem değiştiren ve bir istikrar yakalayamayan Gana, Dünya Kupasında çift ön liberolu sistemle oynayarak uzun toplarla rakip yarı alana gitmeye çalışacaktır. Kanatlarda oynayan hızlı futbolcularla atak geliştirmeyi deneyecek. Gana'lıların gol umudu ise Crystal Palace'ta oynayan Jordan Ayew olacak.