2024 Laver Cup Avrupa Takımı'nın ilk ismi açıklandı

Açıklanan isim ilk kez Laver Cup'ta yer alacak.

Laver Cup -Laver Kupası- Team Europe ve Team World -Avrupa ve Dünya takımları- arasında oynanan bir kapalı sert kort erkek tenis turnuvasıdır. 2017 yılından beri her sene çeşitli şehirlerde düzenlenen turnuva sadece 2020 yılında Covid-19 ve aynı zamanda Roland Garros turnuvasıyla takvim çakışması sebebiyle düzenlenemedi.

Son olarak bu yıl geçtiğimiz Eylül ayında Kanada’nın Vancouver şehrinde düzenlenen Laver Cup’ta; hem ekran başındaki izleyici, hem de Rogers Arena’ya gidip yerinde izlemek isteyen izleyici seyir zevki açısından umduğunu bulamamıştı.

Vancouver’daki Laver Cup’ta Dünya Karması Takımı, Avrupa Takımı’nı 13-2’lik bir mağlubiyete uğratarak kupaya uzanmıştı.

Laver Cup yetkilileri bu seneki eksikliğin, düşüklüğün farkına çoktan varmış olacak ki 2024’te Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenecek turnuva için şimdiden bir yıldız isim açıkladı bile.

2024 Laver Cup’ta Avrupa takımı’nda oynayacak ilk isim şu anda Dünya 2 numarası olan İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz.

(fotoğraf: @lavercup twitter)


2024 Laver Cup, Carlos Alcaraz’ın da ilk Laver Cup tecrübesi olacak. Bu haber, ben de dâhil birçok izleyiciyi şimdiden heyecanlandırdı bile.

Önümüzdeki günlerde, aylarda daha kimler açıklanır bilemiyorum ama şunu net olarak söyleyebilirim ki; 2024 yılında, geçtiğimiz seneler kadar heyecanlı bir Laver Cup izleyeceğiz gibi görünüyor :) Bekleyip göreceğiz hep birlikte.