20'li yaşlar...

20'li yaşlar şimdinin 30'lu yaşları mıdır?

Herkese merhaba!

Bildiğiniz üzere 14 Haziran 2022 tarihinde Disney+ ülkemizde hizmet vermeye başladı. Çevrimiçi izleme hizmetlerinin bir bağımlısı olarak hemen üyelik satın aldım ve izlemeye başladım.

Tamamen platformu anlamak ve öğrenmek amacıyla ilk izlediğim yapım bir kısa filmdi. Adı ''Twenty Something'' ve ''20'li Yaşlar'' olarak çevrilmiş.

Kendim de 23 yaşımda olduğum için doğal olarak ilgimi çekti ve direkt onu seçtim izlemek için.

Film sadece beş dakikaydı ancak içeriğinde bir sahne o kadar kalbime dokundu ki böylesine kişisel bir alaka kurabilmeyi beklemiyordum.

20'li yaşlar oldukça değişik bir süreç benim gözümde. Twitter'da ve benzeri mecralarda yapılan şu ''kimi arkadaşım evleniyor kimi çocuk sahibi oluyor'' geyiği o kadar gerçek ki!

Ben henüz mezun olmuş ve daha okulumla ilişik bile kesmemişken yani bilfiil öğrenciyken bazı arkadaşlarım iş kurdu, bazısı evlenip çocuk yaptı, ben ise olduğum yerde altın fiyatlarını takip edip acaba bebek tebriğinde çeyren taksam ayıp olur mu diye düşünüyorum.

20'li yaşlarla ilgili bildiğim birkaç şey var, daha doğrusu emin olduğum; birincisi kesinlikle gücümün son raddesine kadar farklı şeyler denemek ve kendimi tanımak. Bu denemeler tıpkı şu an yaptığım gibi bir blog yazarlığı olabilir, ya da istediğim işle alakalı veyahut alakasız bir yerde çalışmak olabilir.

Ve gözlerim yorulana kadar okumak. Aynı konuları farklı yazarlardan okumak, birbiriyle tam tersi görüşlerde olan insanları okumak.

Sonuncusu ise tünelin ucundaki ışığı bir gün göreceğimizi bilerek, umutla çaba sarfetmek. Bir baltaya sap olmak için değil, elalem ne der kaygısıyla değil, annem babama daha fazla yük olmak istemiyorum utancıyla değil de kendim ne istiyorum ve ne yapabilirim diye.

Toplum bize her ne kadar tam tersini dikte etse de hepimizi biriciğiz, hepimiz şahsına münhasırız ve en iyisini hakediyoruz çünkü bu hayata bir kez geliyoruz.

Umarım tünelin sonuna çıktığımızda hepimizin heybesi dolu olur. Bu zor süreçlerin bize öğretmek istediklerini, verdiği dersleri AA ile geçmiş oluruz.

Tünelin çıkışında görüşmek üzere.