27 Yaş Laneti

Günden güne eriyen bedenler ve bir anda biten hikâyeler.

Geçmiş yıllarda genç yaşta bazı ünlülerin hayatlarını kaybetmiş olduğunu biliyoruz. Bunların bazıları da popülerdi. Ancak 27 yaşında ölmüş olan ünlülerin Kurt Cobain'in ölümüne kadar ortak bir paydada buluştuklarını insanlar fark etmemişti. 27 yaşında ölmüş sanatçı, müzisyen, oyuncuların dahil edildiği liste olarak bilinen "27'ler Kulübü" tesadüfi mi yoksa bir sebepten dolayı mı öldüklerini henüz açıklayamamaktadır.

Kimi aşırı dozdan kimi intihardan ölmüş olup kimi ise cinayete kurban gitmiştir. Bunlarının çoğunun popüler birer ünlü olduğu göze çarpmaktadır. İnsanlar bir noktada "Acaba bilerek mi 27 yaşında ölmeyi seçiyorlar?" diye sorgulamıştır. İstatiksel olarak bakıldığında 27 yaştaki ölümlerin diğer yaş gruplarındaki ölümlere kıyasla herhangi bir ayrıştıran nokta görülmemiştir. Sadece bu yaştakilerin ölüme daha yakın olduğu halk tarafından inanılmıştır.

İşte 27 yaşında ölen dünyaca bilinen bazı ünlüler:

Amy Winehouse

Amy sadece müzik yapmak isteyen ünlü olmak istemeyen bir kafa yapısına sahip genç kızdı. İlk albümünü çıkardıktan sonra ödüllerle tanıştı. İlk zamanlarda uyuşturucuya karşıydı. Onu ölüme iten sebeplerden biri olarak babasıyla olan ilişkisi bilinmektedir. Ne kadar birbirlerine sevgi duysalar da geçmişleri karanlıktı. Tabii Amy'nin babası bunları inkar etmiştir.

Onu uyuşturucuyla tanıştıran kişi ileri zamanlarda tanışacağı sevgilisi Blake'tir. Blake, Amy'yi terk eder ve eski sevgilisine geri döner. Amy bu olaydan sonra çöküşe geçer. Ünlü olmaktan nefret ettiği için dışarıda görüldüğünde iyice delirmeye başlar. Özellikle paparazilerin o sarhoşken onun fotoğraflarını çekip onunla alay etmesi işleri daha kötü hâle getirmiştir. Sonraki dönemlerde Blake ile barışırlar ve evlenirler ama evlilikleri de aynı şekilde kötü sürmektedir. Rehabilitasyona giderler fakat bu da işe yaramaz. Ölümüne yakın zamana doğru arkadaşları ondan uzaklaşır. Bu sefer inanılmaz derecede yalnız hisseder.

Gözlerindeki ışığın böyle toksik sebeplerden dolayı sönmesiyle o güçlü kadın artık bir deri bir kemik kalmıştır. Blumia hastalığına da sahip olduğunu biliyoruz. Böyle bunaltıcı bir süreçten geçerken yakınlarının onu ciddiye almaması ölümünün nedenlerinden biri olmuştur. İki şişe votka içtikten sonra alkol zehirlenmesinden hayatını kaybetmiştir. Aslında ölümünün asıl sebebi alkol ve uyuşturucu değil onu bu psikolojiye getiren şeylerdir.

Brian Jones

The Rolling Stones'un kurucu üyelerindendir. Gruptaki iki kişinin gölgesinde kalmıştır. Aşırı uyuşturucu kullanması ve kıskançlığı gruptan atılmasına yol açmıştır. Gruptan ayrıldıktan 1 ay sonra evinde boğulmuş bir şekilde ölü bulunmuştur. Ölümünün aşırı doz kullanımına bağlı olduğu bilinmektedir.

Janis Joplin

Blues türündeki müziğin en önemli şarkıcılarındandır. Erken yaşta başlayan öne çıkma isteği, yollara atılma ve sahnelere çıkma merakı onu esir almıştı. Uslu olmak ona göre değildi. Daha uçuk olması gerekiyordu ona göre. İlerleyen yaşlarda sahnelere çıkmaya başladı. Parlayan bir yıldız gibiydi. Şöhreti arttıkça alkol ve uyuşturucuya olan bağımlılığı da arttı. Daha sonrasında Seth Morgan adında genç zengin bir adamla tanıştı. Seth de madde bağımlısıydı. Janis'i daha kötü hâle getiren onunla ilişkileri oldu. Kendi düşüncelerinden korkmaya başlamıştı. Ölümü aşırı dozda eroin kullanımından oldu.

Jimi Hendrix

Bir Rock efsanesiydi. Çocukluğunda ırkçı davranışlara maruz kaldı. Annesi de o henüz 16 yaşındayken ölmüştü. Çok yetenekliydi. 1970'te aşırı miktarda içki ve uyku hapı kullanımından olayı öldüğü düşünülmektedir.

Jim Morrison

The Doors grubunun şiirdeki yeteneğiyle bilinen söz yazarıydı. Erken yaşlarda akıllı fakat asi bir öğrenciydi. Sesi de bir o kadar beğeniliyordu. Fakat konserlerdeki çirkin davranışları onu gözlerden düşürdü. Hapis cezası aldı. 1971'de gruptan ayrılarak şiir yazma sevdasına devam etti. Gruptan ayrıldığı yılın sonlarına doğru vefat etti. Kalp yetmezliğinden dolayı öldüğü açıklandı ama otopsi yapılmadığı için tam olarak ölüm nedeninin bilindiği söylenemez.

Hemen hemen hepsinin ölüm nedeni birbirine benzediği için çeşitli söylemler dikkat çekici gelebilir. Fakat hepsinin psikolojisi iyi durumda değildi demek daha doğru olur. Komplo teorilerinin kanıtlanabilirliği azdır. Ölüme giden süreçte yaşadıkları olaylar, hissettikleri, çevreleri aslında ölümlerini açıklamaktadır. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı her zaman insanları ölüme sürüklemese de sürükleme ihtimali normal bir insandan kat kat daha fazladır.