51. BÖLGE FESTİVALİ

Pentagon'un doğruladığı Gimble adlı video büyük yankı uyandırdı. 51. Bölge'de festival havasında eylemler yapıldı.

Pentagon'un doğruladığı Gimble adlı video büyük yankı uyandırdı. Uzaylılarla ilgili gizli çalışmalar yürütüldüğü düşünülen Amerika’nın askeri üssü, bugünlerde büyük ilgi görüyor.

Son günlerde ABD’nin Deniz Kuvvetleri tarafından, ülkenin doğu kıyılarında Super Hornet uçağına bağlı kızılötesi bir kamerayla kaydedilmiş, tanımlanamayan bir cismin uçtuğunu kanıtlayan, Gimble adlı bir video yayınlandı. Yıllardır bu belgenin statüsü gizli durumdaydı ve ilk kez halka açık hale getirildi.

Uzmanların bu görüntülerle ilgili üç teorisi var; birincisi, teknik bir arıza olabilir, ikincisi, ABD’nin bile kendi birimlerinden sakladığı gizli bir proje (burada hemen akla 51. Bölge geliyor) ya da üçüncü seçenek, görüntülenen cismin doğrudan dünya dışı olduğudur. Görüntüleri kaydeden kameraları üreten firmadan Steve Cummings, video görsellerinin bile yanıltıcı olabileceğini söylüyor.

Pentagon'un doğruladığı görüntüleri izlemenizi tavsiye ederim.

UFO’ya dair bir şey duyduğumuzda hepimiz çok heyecanlanıyoruz, aklımızda bir sürü hikaye, görüntü canlanıyor ve bazılarımız belli ki bunu bir adım ileriye taşımak istiyor. 51. Bölge baskınına kısaca göz atalım.

Facebook’ta neredeyse yarım milyon kişi, Nevada Çölü’nde bulunan bu merkeze baskın yapmak üzere örgütlendi. Yaratıcı kostümlerle bu üssün önünde toplanan grup, gizli tutulan bilgilerin artık paylaşılması gerektiğini savundu. Ellerindeki pankartlarla yaptıkları bu küçük çaplı eylemi sosyal medyada canlı yayınladılar. Bu eylemde taşkınlık yapan 5 kişi tutuklandı, askerlerin pek müdahelede bulunmadığı bu eylemi kırsal polis yönlendirdi.

5 bin civarında kişinin dahil olduğu bu baskın, UFO temalı bir festivali andırıyor. Ne diyorsunuz, sizce gelenekselleşir mi?

51. Bölge’de şu ana kadar büyük bir olumsuzluğun yaşanmadığını ifade eden bölge polisleri, 3 kişinin alana izinsiz girmeye çalıştığı, bir kişinin aşırı alkol dolayısıyla bölgede problem yarattığı, bir kişinin ise üs bölgesinin girişine idrarını yapmaya çalıştığı için tutuklandığını duyurdu.

Umarım, dikenli çitler, radar ve ağır silahlı askeri personel tarafından güvence altına alınan bu bölgeye izinsiz girme planları bir şakadır.

5000 mil karede bulunan ve 60 yıldan fazladır resmi olarak hizmet veren bu üs, Nevada Test ve Eğitim Merkezi (NTTR)’nin bir parçasıydı. NTTR, Las Vegas Vadisi'ndeki Nellis Hava Kuvvetleri üssüne bağlı, ancak yakın zamanda hükümet istihbaratı, Area 51'in varlığını tanıdı. Sırlarını ortaya çıkarmak için birçok teşebbüs olsa da gizliliğini en üst seviyede koruyor.

51. Bölge, 1955 yılında kuruldu, 1980 yılında ise gizemi, orada çalıştığını ve uzaylı teknolojilerini tersine mühendislikle öğrenmeye çalıştığını iddia eden Bob Lazer’ın açıklamarından sonra başladı.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bütün bu olaylar artık gizli tutalan belgelerin paylaşılmasına vesile olur mu? Yorumlarda buluşalım!