90'larda çocuk olanların unutamadığı efsane diziler

90'lı yıllarda çocukluğunu yaşamış efsane neslin unutamadığı efsane diziler.

Günümüz dizilerinde entrika, aldatma, yalan dolan aldı başını gidiyor. Fakat 90'larda Türk televizyonlarında yayınlanan dizileri unutmak mümkün değil. Gelin hep beraber o dizilere göz atalım, bakalım kaç tanesini hatırlayacaksınız?

1. Bizimkiler

1989'dan 2002 yılına kadar kesintisiniz 15 sezon yayınlanan Bizimkiler, efsane oyuncu kadrosuyla hafızamızda ilk sırada yer alıyor.

2. Mahallenin Muhtarları

Samimiyetiyle gönlümüzde yer eden Mahallenin Muhtarları dizisi 1992- 2002 yılları arasında ekranlara gelmişti. Cihat Tamer, Esra Akkaya, Erkan Can gibi isimlerin yer aldığı dizi efsane dizilerin arasında yerini alıyor.

3. Ferhunde Hanımlar

1993-99 yılları arasında ekranlara gelen Ferhunde Hanımlar, Güven Hokna, Beyhan Saran, Melek Baykal gibi isimleri bir araya getirmişti. Hafızalarımızdan silinmeyen dizi dram türündeydi.

4. Kaygısızlar

1994-98 yılları arasında ekrana gelen Kaygısızlar dizisi, 3 eşi ve 36 çocuğu olan Memnun Kaygısız'ın ve ailesinin maceralarını anlatarak hafızalarımızdaki yerini aldı.

5. Bir Demet Tiyatro

İlk bölümü 1995 yılının yılbaşında yayınlanan ve kült haline gelen dizi, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Erdal Tosun, Gürdal Tosun, Serhat Özcan gibi oyuncuların muhteşem performanslarıyla aklımızda yer etti.

6. Çılgın Bediş

1996 yılında ekranlara gelen komedi ve gençlik dizisi türündeki dizi Yonca Evcimik ve Cenk Torun'un başrollerini paylaşmasıyla hayat buldu. Bizleri eğlendiren Çılgın Bediş, "heyo heyo" diyerek yaptığı kendine has dansıyla akıllarımızdan çıkmayan dizilerden biri.

7. Sıdıka

1997-2003 yılları arasında yayınlanan ve başrolünde Hasibe Eren'in olduğu dizi, klasikleşmiş Türk aile yapısını ve bu ailede kız çocuğu olan Sıdıka'nın yaşadıklarını hem eğlendiren hem de düşündüren bir şekilde izleyicilere sundu. En ironik repliği ise "Kız Sıdıka intihar edersen, baban seni öldürür"

8. Ruhsar

"Ruhuna sağlık Ruhsarcığım ölmemiş" diye başlayan müziğiyle akıllarımızda yer eden dizi, 1997 yılında yayınlandı. Hande Ataizi ve Cem Davran'ın başrolleri paylaştığı dizi öteki dünya ve bu dünya arasındaki tuhaf ve eğlenceli yaşamı izleyecilerine sunmuştu.

9. Deli Yürek

"Miroğlu Yasaları'nı" bilmeyen yoktur. 1999 yılında yayınlanan ve Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünde olduğu dizi hala akıllarımızda, özellikle dönemin genç erkekleri kendilerini birer Yusuf Miroğlu sanıyordu!

10. Yılan Hikayesi

Köylü kızı Zeyno ve Polis memuru Memoli'nin bol hareketli ve eğlenceli hayatının anlatıldığı dizinin başrollerini Mehmet Ali Alabora ve Meltem Cumbul paylaşıyordu. Ayrıca Tunca Aydoğan'ın canlandırdığı Kürşat karakteri de sinirli tavırlarıyla hafızamızda yerini alanlardan.

Sizlerin unutamadığı diziler hangileri?

Keyifli okumalar.