Abartıldığı kadar var mı? - Gibi

Yayınladığı günden beri her yerde karşımıza çıkan Gibi dizisiyle ilgili yazdım ve o soruyu sordum:Abartıldığı kadar var mı? Keyifli okumalar

Hepimiz illa ki arkadaş ortamında saçmasapan ya da çok güldüğümüz bir olay yaşayıp "Ya cidden bizi çekseler sitcom oluruz." demişizdir. İşte, bu 3 arkadaşın, Yılmaz, İlkkan ve Ersoy'un, bazen gayet sıradan bazense "ne alaka ya şimdi?" deyip güleceğiniz hayatını çekmişler ve sitcom olmuş.

Gibi, başrollerinde Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç ve Ahmet Kürşat Öçalan'ın bulunduğu, senaristliğini de Aziz Kedi ile beraber yine Feyyaz Yiğit'in yaptığı tam bir absürt komedi. İlk bölümü 2021 Yılbaşı'nda yayınlanmış ve şu an toplamda 4 sezonu bulunmakta. Dizideki hikayelerin neredeyse hiçbiri "bu kesinlikle hayatta kimsenin başına gelmez" diyebileceğiniz olaylar değil. Ama büyük bir ihtimalle bunları yaşayan kimseyi de görmemiş ya da duymamışsınızdır. Zaten dizinin senaristlerinden Aziz Kedi, dizideki olaylar için "possible but unlikely" yani "mümkün ama olası değil" diyor.

dikkat: bu kısım spoiler içerebilir!

Dizinin konusuna gelirsem, aslında " bu dizi şunu anlatıyor" diyebileceğim bir konusu yok. Çünkü her bölümde birbirinden alakasız, spontane olaylar işleniyor. Yılmaz, İlkkan ve Ersoy 3 arkadaş. Hep birlikte, Yılmaz'ın İsviçre'deki akrabasının İstanbul'daki evinde yaşıyorlar. Ne iş yaptıklarını sormayın çünkü kimse bilmiyor :) Yılmaz, sürekli laf arasında "işim dolayısıyla" diyor ama 4 sezondur ne 1 gün işe gidiyorum deyip çıktığını görüyoruz, ne de uzaktan çalıştığını... "E kardeşim belki zaten zenginler?" diyor olabilirsiniz, ama zengin de değiller... Yeri geldiğinde arkadaşlarını yemeğe çıkarabilmek için kanlarını satacak, yeri geldiğinde (ne kadar bu iş onlara fayda yerine zarar olsa da) kölelik yapacak (evet, kölelik) kadar fakirler. Absürt demiştim.

Dizi benim fikrimce abartıldığı kadar var ve Türk yapımı komedilerin arasında parlayan bir dizi. Ama "bir de ben izleyip kendim karar vereyim" derseniz sizi şöyle alayım :) İyi seyirler!