Açlık Oyunları Film Serisinin Devamı Geliyor: Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Açlık Oyunları'na geri dönüyoruz: Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Yazar Suzenne Collins'in 19 Mayıs 2020' yayımladığı [1] Kuşların ve Yılanların Şarkısı adlı kitabından uyarlanan Kuşların ve Yılanların Şarkısı filminin yönetmenliğini Açlık Oyunları serisinin de yönetmenliğini yapmış Francis Lawrence üstleniyor. Filmin başrollerinde ise Tom Blyth (Coriolanus Snow) ve Rachel Zegler (Lucy Gray Baird) yer alıyor.[2] Filmin konusu ise Açlık Oyunları serisinde tanıdığımız Panem'in başkanı olan Coriolanus Snow'un gençliğini, Açlık Oyunları serisinde de bahsedilen savaştan sonra ailesi ve kendisi için saygınlık kazanma mücadelesini ele alıyor. Yani izleyeceğimiz bu film Açlık Oyunları serisinde geçen olayların devamı olma niteliğinden çok konu edilen olaylardan önceki dönemi ele alıyor. Kuşların ve Yılanların Şarkısı kitabına baktığımızda Snow'a 10. Açlık Oyunları'nda akıl hocalığı yapması için 12. Mıntıka'dan Lucy Gray Baird'le eşlentirilmesinin ve Açlık Oyunları serisinde başkarakter olan Katniss Everdeen'in de 12. Mıntıka'dan biri olmasının güzel bir benzerlik olduğunu düşünüyorum. Filmin vizyon tarihi ise 17 Kasım 2023 olarak planlanmış durumda.

Açlık Oyunları serisinde geçen olayları kısaca hatırlatalım. Seride; Panem'de meydana gelen 13. Mıntıka ve Capitol arasında gerçekleşen savaşta, 13. Mıntıka'nın kaybetmesi ve İhanet Antlaşması sonucu Capitol'ün verdiği kararla mıntıkalar arasından her yıl seçilen 24 haracın birbiriyle kıyasıya mücadelesini içeren Açlık Oyunları oyununun uygulanması ele alınıyor. Savaştan sonra Capitol refah içerisinde gösterlirken, mıntıkaların hem Capitol için çalıştıklarına hem de sefil durumda olduklarına şahit oluyoruz. 12 mıntıka arasında en zayıf olan mantıka 12. Mıntıka; 1. ve 2. Mıntıka ise en çok galibin çıktığı mıntıkalardır. Filmimiz ise 74. Açlık Oyunları için hasat gününde 12. Mıntıka'da başlıyor. 12.Mıntıka'nın seçilen haraçlar ise kız kardeşi için gönüllü olan Katniss Everdeen ve Peeta Mellark. 12. Mıntıka'nın ilk gönüllüsünün Katniss Everdeen olması ana karakterimizin filmin geri kalanında da anlaşılabileceği gibi cesur bir duruş sergileyeceğine yönelik bir öngörü oluşturuyor. Capitol'de Açlık Oyunları'na hazırlanış aşamasında Alevler İçindeki Kız olarak tanınan Katniss Everdeen'in fark yaratan, ilgi uyandıran cesur duruşu ve Peata Mellark ile yaşadığı aşk oyunu arenadan Peeta ve Katniss'ın sağ çıkmasını sağlıyor. Yaptıkları bu oyun Capitol halkına ne kadar inandırıcı gelse de mıntıkaları birleştirip Capitol ve Başkan Snow' a karşı bir isyanın belirmesine neden oluyor. Serinin geri kalanı ise bu isyanın gidişatını ele alıyor.

Yukarıda bahsettiğim gibi kasımda vizyona girecek olan Kuşların ve Yılanların Şarkısı filmi, serinin devamı niteliğinde olmasa da hem Açlık Oyunları'nın 10. yılına tanık olduğumuz hem de Başkan Snow'un karakterinin oluşumuna, gençliğine tanık olabileceğimiz bir dönemi alıyor. Bu filmin Açlık Oyunları hayranlarına ayrı bir heyecan yaratacağını düşünüyorum.


Kaynakça:

[1]: The_Ballad_of_Songbirds_and_Snakes

[2],[3]: https://www.beyazperde.com/galerileri/filmler/galerileri-102765/