Alper Canıgüz'den; Alper Kamu'lu 'Bir Kamu Davası' Serisi

5 yaşındaki dedektif Alper Kamu'nun çözmeye çalıştığı cinayetlere biz de tanık olalım.

Alper Kamu serisinin yaratıcısı Alper Canıgüz bildiğimiz polisiye yazarlarının dışında farklı bir polisiye serisi ele alan sevilen bir yazarımızdır. 'Bir Kamu Davası' serisinde alışılmışın dışında cinayetleri çözen rütbeli bir dedektif veya polis komiseri değil 5 yaşında Alper Kamu isimli çocuğumuzdur. Evet yanlış okumadınız 5 yaşındaki bu arkadaşımız çözüyor cinayetleri. Şimdi çıkış sırasına göre bu kitapları birlikte inceleyelim.

  1. Oğullar ve Rencide Ruhlar

'Beş yaş insanın en olgun çağıdır; sonra çürüme başlar.' cümlesiyle başlayan serinin ilk kitabı 'Oğullar ve Rencide Ruhlar' 2004 yılında piyasaya çıkmıştır. 5 yaşındaki kendine özgü dedektifimiz Alper Kamu'nun maceralarını konu almakta olan serinin bu ilk kitabında dedektifimiz ilk olarak komşusu Hicabi Bey'in katilini bulmak zorunda ve ölüm anında yanında olan Deli Ertan karakterinin öldürmediğini kanıtlayabilmek için gerçek katili bulmak zorundadır. Bu yolda başına gelen maceraları ve günlük hayatından izlenimleri okuyoruz kitapta. Henüz okumamış olanlar için pek ön bilgi -spoiler- vermeden yüzeysel bahsediyorum, çünkü spoiler bizde biraz hassas bir konu :) Polisler ve savcı yaşından dolayı Alper Kamu'yu kaale almasalar da bakalım kahramanımız kendisini inandırabilip gerçek katilin kim olduğunu bulabilecek midir?

2. Cehennem Çiçeği

Serinin ilk kitabı ile büyük beğeni toplayan Alper Canıgüz, 'Kamu Davası' serisinin ikinci kitabı 'Cehennem Çiçeği'ni 2013 yılında okuyucuların beğenisine sunmuştur. Alper Kamu'nun maceralarını anlatmaya devam ettiği bu kitapta ölen küçük bir çocuğun cinayetini ve eski bir aşk hikayesinin ardında ailesinde sürekli ismi geçen Adalet hanımın kim olduğunu bulabilecek ve çocuğun cinayetini çözebilecek midir? Bazen kahkaha bazen de hafif bir gözyaşıyla okuyabileceğiniz bu kitabın her sayfasında duyguları yoğunlukta hissedecek ve her sayfasında Alper Kamu ile birlikte heyecanınız da gittikçe artacak.

3. Kıyamet Park

Alper Kamu serisinin beklenen son kitabı 'Kıyamet Park' geride bıraktığımız 2021 yılında raflardaki yerini almıştı. Maceraları son hız devam eden karakterimizin dayısının katılması gereken lüks bir otelde tatilli bir bayi toplantısına ailesiyle giden Alper Kamu bu kez orada gerçekleşen bir gazeteci cinayetini çözmek zorundadır. Fakat bu defa bir rakibi vardır, hem de dişli bir rakip; Altan. İkili cinayeti çözebilmek için uğraşsa da en sonunda bir iddiaya girerler ve cinayeti ilk çözen iddiayı kazanacaktır. Yine her sayfada heyecanı gittikçe artan ve katile hep çok yaklaştıklarını hissettiğimiz temposu hiç düşmeyen bu kitabın sonunda katil kimdir ve hangisi bulacaktır?

Henüz Alper Canıgüz kitaplarıyla tanışmayanlara, bu şahane seriyi ve diğer kitaplarını da okumalarını önerir, okuyacak olanlara bu yolculukta şimdiden keyifli okumalar dilerim :)