Altın Bileziğin Eş Zamanlı Yansıması

Altın bilezik çoğumuzun meslek seçiminde büyüklerimizden duyduğumuz bir sıfattır. Fakat tam olarak nedir bu?


 Çoğumuzun meslek seçiminde düşünürken büyüklerimizden duyduğumuz bir sıfattır altın bilezik. Fakat ne yazık ki bunun içine sanat pek dahil edilmez.

Peki bu altın bilezikten kasıt nedir? Neden çocuklar ben oyuncu, ressam, müzisyen olmak istiyorum dediğinde "önce bir altın bileziğin olsun onu hobi olarak yaparsın" gibi ibarelerde bulunuluyor? Neden istedikleri hayata dört yıl gecikmeli başlasınlar ki? Asıl altın bilezik insanın sevdiği işi yapması değil midir? 

Sanırım mutlu olmayı bilmiyor ve öğretemiyoruz. Çocuklarımızın ruhlarından çok ceplerini dolduracak seçimlere öncelik verilmesini istiyoruz. Sanıyoruz ki istediği işi yapmayacak olsa bile yeri garanti olup istediklerini karşıladığı için mutlu olacaklar. Bu dediğime "insan ihtiyaçlarını karşılayamadan mutlu olabilir mi diye?" karşı çıkanlar da olacaktır elbet.

Herkes çocuğunun çok iyi hayatlar yaşamasını ister, evet ama hep daha fazla deyip sadece geçinmek amacıyla meslek seçiminin doğru olmadığını düşünüyorum. Bence işini yaparken mutlu olmak çok daha önemli.

Sisteme kızıyoruz mesela, evet sistem yanlış ama biz bu kızdığımız sisteme ayak uydurup onların mutlu olacakları tercihler değil de kesin olacak tercihleri dayatıyoruz çocuklarımıza. 

Fi dizisinde Mehmet Günsür'ün bir repliği var bazılarınızın dikkatini çekmiştir belki "yaşıtlarınız şu an amfilerde sıkıntıdan patlıyor" diyordu. Gerçekten okuduğu bölüme ilgisi ve istekleri az o kadar o kadar çok öğrenci var ki...

Hal böyle olunca işini sevmeyerek yapacak mutsuz insanlar topluluğu giderek çoğalıyor, sanki yeterince yokmuş gibi.

Nasıl yaşamak, nelerle uğraşmak sizi mutlu eder bunu çok iyi düşünüp hayatınızı ona göre çizin.

Hayat sizin hayatınız mutlu olmayacağınız hiçbir şey yapmayın, kendi hayatınızdan çalmayın, çalınmasına da izin vermeyin.

Gerçek altın bilezik insanın sevdiği işi yapmasıdır ve umarım hepiniz gerçek altın bileziklerinizi takarsınız.