Amasra'da Kamp Nerede Yapılır?

Gün batımında sandalyenizi güneşe doğru kurun, içeceğinizi yudumlarken geleceğe odaklanın ve oluşan rengin keyfini çıkarın!

Yaz tatiline girmemizle birlikte senenin yorgunluğunu üzerinizden atmak için makul bütçelerle tatil yapma planları gündeminizde olabilir. Kamp yapmak çok açılmamak kaydıyla bütçe dostu bir tercihtir. Tabiki kampın nerede ve hangi koşullarda yapılacak olması da önemlidir. Bir orman kampı olmasın, duşumuz, mutfağımız, temiz lavabolarımız, elektriğimiz olsun ancak çadırda kalalım gibi bir düşünceniz var ise şimdi önereceğim mekan tam size göre!

Akarsu Camping alanı yukarıda saydığım tüm şartları sağlayan bir kamp alanı. Bartın Amasra Akkonak Köyü içinde deniz manzaralı bir konumda yer alıyor. Kamp alanındaki herkesin kullanımına açık bir mutfağı var. Temizlik konusunda sorun yaşamamıştık. Yanınızda kendi tavanızı, tencerinizi çay için çaydanlığınızı yanınızda götürmeniz isabetli bir tercih olur ama mutfağı olduğu için tüp götürmeniz sadece yükünüzü arttırır.

Yine kamp alanında kalan herkesin buz dolabında bir bölmesi var. Sıcak havalarda muhafaza etmek istediğiniz yiyecekleriniz için bu dolabı kullanabilirsiniz.

Kamp alanında bir de büfe mevcut. Kahvaltı hizmeti de veren büfede atıştırmalıklar da bulmanız mümkün. Çünkü yakınlarda bir market seçeneği yok. O yüzden kamp alanına giderken ihtiyaçlarınızı almanızı öneririm.

Her türlü elektronik eşyanızı şarj ederek elektiği kullanabileceğiniz kapalı ve masalı bir bölümü var. İnternet diğer kısımlara göre burada daha iyi çekiyordu diyebilirim.

Denizin kenarına kumdan merdivenlerle çok kısa sürede iniliyor. Herkes uyurken kamp alanının sessizliğinde denizin kenarına bu yolu kullanarak inmenizi önerebilirim. Bence kamp alanının en güzel iki vakti var. İlki herkesin uyuduğu sabahın erken saatleri, ikincisi güneşin batarkenki kızıllığının denizi kapladığı vakitler.

Yanınızda kitap götürürseniz okumanız gereken harika bir alanı var. Denize açılan ağaç penceresini görüyorsunuz kafanızı kaldırdığınızda. Bu kafa kaldırmaların çoğunda gördüğünüz manzaraya takıldığınız oluyor ama bu asla zaman kaybı sayılmıyor. Keşke burada esen rüzgarı manzarasıyla birlikte alıp cebime koysam diye geçirebiliyorsunuz içinizden.

Seyirlik çok fazla alanı var. Çünkü hemen her noktadan denizi görebiliyorsunuz. Dalga sesi ile uyuyup yine aynı sesle uyanmak kaldığınız süre boyunca sizi dinlendiren bir nokta oluyor.

Mangal yakabileceğiniz alanları var. Kahvaltı, öğle ya da akşam yemekleriniz için kullanabileceğiniz masaları var. Bahçedeki ortancalar doğru mevsimde gidildiğinde size kamp boyunca eşlik ediyor, gözünüze renk katıyor.

Bizim kamp yaptığımız dönemde aileler çoğunluktaydı. Bu yüzden rahatsız olabileceğimiz herhangi bir durum yaşanmadı. Bence çoğunlukla rahatszılık yaşanılan bir yer değil sanırım çünkü 5 yazdır üst üste gelen ailelerin olduğunu öğrendik. Ayrıca kamp alanında çadırda kalmak istemezseniz deniz manzaralı bir de oda mevcut.

Alan Amasra merkeze çok uzak değil. Aracınızla inmek istemezseniz merkeze inen minibüsleri kullanabilirsiniz. Denizini kullanabileceğiniz sahillere de yakın olduğu söylendi, bu konuda isabetli bir keşfim olmadı ancak gittiğinizde öğrenebilirsiniz. Sahipleri konaklayan herkese son derece ilgili ve yardımcı oluyor.

Biz Akarsu Camping dışında iki kamp alanı daha gezmiştik Amasra'da. Ancak her anlamda içimize en çok sinen bu kamp alanı oldu. Şimdilerde kamp zemini yenilenip bir takım farklılıklar oluşturulmuş. Ancak her şey değişse bile manzarası değişmez. Manzarası gerçekten büyüleyiciydi. Özellikle gün batımında sandalyenizi güneşe doğru kurun, sıcak ya da soğuk içeceğinizi yudumlarken biraz geçmişe ama en çok geleceğe odaklanın ve oluşan rengin keyfini çıkarın.