Amazon Prime Video Yeni Casus Dizisi: CITADEL

Amazon Prime Video bir casus dizisi ile karşımıza çıkacak. Kaliteli oyuncuları ve bol aksiyonlu sahneleri ile şimdiden merak konusu.

Geçtiğimiz haftalarda Citadel adlı dizinin fragmanı yayınlandı. Avengers filmlerinin yönetmeni olan Russo Kardeşler bir aksiyon dizisi ile geliyorlar. Daha önce The Gray Man adlı casus filmini Netflix için yöneten Russo Kardeşler, yine casus-gerilim-dram türünde ama dizi olarak dönüyorlar.

Citadel dizisinin konusu ‘küresel bir tehdidi durdurmak için dünyanın dört bir yanından bir araya gelen casusların hikayesi’ şeklinde tanımlanmış. Fragmana bakınca hafızasını kaybeden iki casusun sadece birbirlerinin yüzlerini hatırladıklarını görüyoruz. Belli bir amaç için bir araya toplanmış casuslar ve fragmanda açıklanmayan ama hissettirilen o amaç var. Aksiyon sahnelerinin çok olacağını bomba, silah, bıçak vb. göstererek belli etmişler. Fragmanın ilerleyen sahnelerinde de başrol gibi görünen iki kişinin yakınlaştığını görüyoruz yani dizide aşkın da biraz yer edindiğini düşünebiliriz.

Dizinin başrol oyuncularına baktığımızda ilk isim Richard Madden. Kendisini genelde Game Of Thrones dizisinden tanırlar. Ben Bodyguard dizisinden tanıyorum. O dizideki yüz ifadeleri, soğukkanlı tavrı ve güzel oyunculuğunu Citadel dizisinde de göstereceğine inanıyorum. Partneri veya casus arkadaşı gibi duran kadın oyuncu ise Priyanka Chopra. Kendisi çok başarılı Hintli bir oyuncu, yetenekli ve oldukça güzel. Özellikle fragmanda bana Deniz Baysal’ın daha esmer hali gibi geldi. Son olarak yine fragmanda, ‘hiçbir ulusa bağlı olmayan sadık bir casus teşkilatı’ cümleleri kuran ve sanki olup biteni ayarlayıp casuslara da masabaşı liderlik yapacak gibi görünen Stanley Tucci. Kendisi yapımcı, senarist ve yönetmen. Açlık Oyunları filminde Caesar Flickerman karakterini canlandırdı. Ayrıca İlk Yenilmez: Kaptan Amerika filmi ve Şeytan Marka Giyer gibi kaliteli yapımlarda da yer aldı.

Dizinin ilk sezonu 6 bölümden oluşacak ve 28 Nisan’da ilk iki bölümü yayınlanacak. Daha sonrasında ise haftalık olarak Cuma günleri birer bölüm yayınlanacak. Bütçe olarak, BEYAZPERDE haberlerine göre, diziden ayrılanlardan dolayı birçok kez tekrar çekilen sahneler olmuş ve şimdiden 200 Milyon dolar harcanmış.