Anime Önerisi: Spy x Family

Tatlı ama bir o kadar da heyecanlı bir aksiyon komedi animesi arayanlara bir öneri olarak Spy x Family.

Tatsuya Endo isimli Japon bir manga sanatçısının 2019 yılından beri yayınlanan ve son zamanlarda anime uyarlamasıyla popüler olan Spy x Family büyük bir kesim tarafından çok beğenildi. Özellikle genel olarak hafif tonlu olan bu yapım, giderek daha fazla karmaşıklaşan hayatlarımızda bizlere zihnimizi biraz da olsa dinlendirerek takip edebileceğimiz ilginç bir hikaye sunuyor.

Ana karakterimiz Loid Forger, namıdiğer Alacakaranlık, Doğu ve Batı arasındaki barış ortamını koruyabilmek için kendisine sahte bir aile kurmak ve bu sahte ailenin tatlı çocuğu olan Anya'yı hedefteki Desmond Ailesi gibi prestijli ailelerin çocuklarının gittiği Eden Akademisi'ne sokmak ve başarılı olmasını sağlamak zorundadır. Kurulan bu sahte ailenin babası bir ajan, annesi Yor bir suikastçi ve küçük kızı bir telepat. Anime, aile üyelerinin hem görevlerini hem de sırlarını korurken yaşadıkları maceraları anlatıyor. Gelgelelim animenin ve manganın bu tatlı tonu bazı izleyenleri hayal kırıklığına uğratıyor çünkü insanlar, içeriğinde ajanlar bulunan bir animenin daha aksiyon ağırlıklı olmasını bekliyorlar. Gözden kaçırdıkları şey ise bunun sadece bir aksiyon animesi/mangası değil aynı zamanda bir komedi ve aile dizisi olması. Üstelik bölümler ilerledikçe aksiyonun dozunun arttığını da unutmamak gerek. Mangadaki aksiyon henüz animeye yansımamış olsa da 2023'te çıkacak olan 2.sezonla birlikte tempo ve tansiyon giderek artacak. Örneğin manga, şu anda kritik bir anın tam ortasında ve karakterlerimiz için tehlike hala devam ediyor.

Konusunun yanı sıra karakterleri de kendisini izletmeyi başarıyor. Ana karakterlerin her birinin kendi acıları ve bizi onları sevmeye iten yönleri var. Mesela evin annesi Yor, işine hakim ve soğukkanlı bir katil. Buna rağmen Anya'ya ve diğer sevdiklerine karşı çok sakin ve sıcakkanlı. İşini yaparken sergilediği özgüveni, normal bir hayat yaşamaya ve bir aileye dahil olmaya çalışırken yavaş yavaş kazandığını görüyoruz. Bu nazik halleri ve normal bir anne olmaya çalışırken yaşadığı tatlı sert mücadelesi Yor'u oldukça sempatik kılıyor benim gözümde. Karakterin bünyesinde barındırdığı bu zıtlık onu ilginç kılıyor.

Bunlara ek olarak bazı kısımlarda şahit olduğumuz Anya'nın okul hayatı ve görevin hedefindeki şahsın (Donovan Desmond) küçük oğlunu arkadaş edinme çabası komik ve eğlenceli anlar sunuyor izleyiciye. Daha okulun ilk gününden dikkatleri üzerine çekip babasına görevinde yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Derslerinde bocalamasına karşın yeteneğini kullanırken ve hedefine ulaşmak üzere planlar yaparken ne kadar zeki bir çocuk olduğunu da gösteriyor. Bu da onu eğlenceli kılmakla beraber karakterine bir derinlik de katıyor.

Kısacası eğer hikayede yoğun aksiyon ve acı aramıyorsanız ve yalnızca rahatlayabileceğiniz komik ve heyecanlı bir anime izlemek istiyorsanız Spy x Family tam size göre. İlgi alanınıza giriyorsa yapım sizi hemen kendine bağlayacaktır.