Ankara'da Kahve İçilebilecek Mekanlar

Birbirinden güzel Kahve mekanlarını sizin için derledik.

Birçok mutfağa erişimde sıkıntı yaşamayacağınız Türkiye'nin başkenti Ankara'da kahve içmeye gidebileceğiniz mekanları sizin için listeledik.


  • Hype Coffee

Selanik Caddesi, Meşrutiyet'te bulunan bu kahveci modern bir mimariye sahip. Renkli ve sıcak bir ortama sahip olan bu kahvecide V60, Aeropress, Chemex gibi demleme türlerinde de kahve içebilirsiniz. Güler yüzlü çalışanları da ortamı daha güzel kılıyor. Kişisel tavsiyem olarak Karpuzlu smoothielerini denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

https://www.instagram.com/hypecoffeetr/

  • Coffee Code

Kavaklıdere Caddesi, Güvenevler'de bulunan bu kahveci yapı olarak Hype gibi modern bir mimariye sahip. Bardak, tabak vs. el yapımı ve rengarenk. Bu tatlış detayıyla beraber efsane brownie yaptıklarını söylemezsem olmaz. Müzikleri dehşet güzel ve fotoğraf çekinebileceğiniz alanı bile var. Kapalı bir mekan olduğu için sigara içenlern dükkanın önüne çıkması gerekiyor. Her şeyiyle 10 üstünden 10 alacak bir mekan. Mesnevi Sokak'ta da şubeleri olduğunu not edeyim.

https://www.instagram.com/coffeecoderoasters/?hl=tr

  • Paper Coffee

Bestekar'da yer alan bu kahvecimiz popüler mekan Müjgan'ın kapı komşusu kalıyor. Kahve,tatlı dışında da seçeneklere sahip olan Paper'da sadece tek bir şey tavsiye edemem belki ama listenin ilk sırasına direkt bir şeyi yerleştirebilirim: Cookie. Starbucks falan saçmalıklarını zaten düşünmeden söylemem gerekirse Coffee Code'un cookieleri ile yarışır. Efsane ötesi bir lezzeti var ve bir oturuşta bir düzine yedirecek kadar da hafif bir tada sahip. Eskişehir ve İstanbul'da da sanırım şubeleri varmış.

https::/www.instagram.com/papercoffeechocolate/

  • Kakule Kahve

Kızılırmak Caddesi, Kavaklıdere'de bulunan bu mekan tam anlamıyla Pinterest'ten fırlamış gibi. Sizi büyüleyen mimarisinin yanında size en büyük önerim kesinlikle cold brew. Aşırı lezzetli ve seçmekte büyük zorluk yaşayacağınız çeşit çeşit tatılarına bir şans verirken cold brew da yanında mükemmel oluyor.

https://www.instagram.com/kakule.kahve/?hl=tr

  • Murphy Coffee Shop

Güvenlik Caddesi üzerinde bulunan bu minnoş mekan sıcak havasıyla sizi bağımlısı yapabilir. Lezzetleri kişiden kişiye göre biraz farklı gösterse de ben cheesecakelerine bayılıyorum. Mimari olarak da yine modern bir yapıya sahip diyebiliriz. Kızılay'ın kalabalıklığından uzaklaşıp 15-20 dk uzaklığında bulunan bu mekanı bir gün listenize ekleyin.

https://www.instagram.com/murphycoffeeshop/?hl=tr

  • Lobi Coffee

Listenin en önemli tavsiyesine geldik. Her şeyiyle tam puan alacak olan bu mekan, Tunus Caddesi üzerinde yer alıyor. Kahvelerini özel olarak getirten, kaliteli malzemeden kısmayan, sıcak ortamıyla müdavim olabileceğiniz bir yer. Aşırı büyük bir yer olmadığından dolayı da daha samimi bir havası var diyebilirim. Çalışanların güler yüzlü yaklaşımıyla yeni tadlar hakkında da rahatlıkla bilgi sahibi olabilirsiniz. Kahve dışında aperatif seçeneklerine kesinlikle şans vermenizi söylemek zorundayım.

https://www.instagram.com/lobitunus/