Ankara'daki Görülmesi Gereken Apartmanların Listesi

Pek çoğumuzun da bildiği gibi Ankara şehrinin başkent olmasının yanı sıra en çok bilinen özelliği, çoğunlukla betonarme yapılı olmasından ve kara bulutlarının da eksik olmamasından kaynaklanan, bir gri şehir olmasıdır. Ancak Ankara'ya gri bulutları ve -maalesef- kısıtlı yeşil alanlarının dışında renk katan bir özellik daha var, evet beton öveceğim :), Ankara Sivil Mimarisi'nin bize kazandırdığı apartmanlar.

Açıkçası benim de çok detaylı bilgi sahibi olmadığım bu alan hakkında bilgi bulabileceğiniz arşivi yukarıda gömülü linkte bulabilirsiniz, şimdi ben sizinle benim en sevdiğim apartmanları paylaşacağım.

Cinnah No. 19

Eğer Ankara'da yaşıyorsanız, aslında mimari açıdan (sanırım) asıl öneme sahip olan tarafı arka cephesi olan bu apartmanı kesinlikle görmelisiniz.

HRS Kadın Hastanesi

Resim ve Heykel Müzesi

Hem içerisindeki müze hem de dış cephesiyle kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri.

Rengin Apartmanı

Evimin burada olmasını çok isterdim :')

Kuğulu İş Merkezi

Benim deyişimle köşeli apartman.

Mert Yapıt

Benim en çok bu penceresini sevdiğim bu apartmanı da görmenizi çok isterim.

Bonus 1: Yol üzerindeki Kırmızı Apartman

Asıl rengi kırmızı olup benim düzenlemelerim yüzünden bu fotoğrafta turuncuya dönüşen bu apartman da kişisel favorilerim arasında. Maalesef yerini ve adını hatırlamıyorum :( Eğer biliyorsanız yoruma yazarak bizi aydınlatabilirsiniz, şimdiden çok teşekkürler.

Bonus 2: Kedili Mosaicci

Bu fotoğrafı çektiğim gün içeride uyuyan 4 kedi saydığımız bu küçük dükkan da favorilerimden birisi ve maalesef burasının da konumu ve adı hakkında bilgi sahibi değilim :( Eğer biliyorsanız yorumlarda belirterek daha çok kişinin görmesini sağlayabilirsiniz.

Evet, Twitter'daki deyişle beton övme seansımızın sonuna geldik. Eğer bu içerik dikkatinizi çektiyse Instagram'daki ankaraapartmanlari sayfasından daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz. İçerikte kullanılan fotoğraflara ise buradan ulaşabilirsiniz.