Anlaması kolay ingilizce diziler

Anlaması kolay ingilizce diziler

1.    The Walking Dead

Drama ve korku ve macera türü dizi olan The walking dead ingilizce öğretme konusunda en başarılı dizilerden biri olarak gösterilir.Dizide kullanılan kelimeler üst seviyede değil ayrıca konuşmaların yavaş gerçekleşmesi İngilizce A1 seviyesinde olan ve İngilizce dizi izlemeye yeni başlayan kişiler için tavsiye edilebilir.



2.    Friends

Sitcom türündeki dizilerin en popüleri haline Friends dizisi 20 dakikalık bölümleri ve komedi türünü oldukça başarılı bir şekilde uygulamasıyla; sıkılmadan eğlenceli zamanlar geçirmenizi sağlayan bir dizidir. Dizide kullanılan kelime çeşitliliğinin fazla ayrıca; konuşma hızının yavaş olması B2 seviyede olan öğrenciler için tavsiye edilebilir.



3.    Hannibal

Suç, drama ve korku kategorisinde başarılı olmuş olan bu yapım İngilizce öğrenirken size heyecanlı dakikalar yaşatacak. Dizide kullanılan kalıpların çeşitliliği fazla olsa da; konuşmaların anlayabileceğiniz ölçüde yavaş ifade edilmesi B2. seviye İngilizce seviyesindekilerin kolayca anlayacağı bir örnektir.



4.    How I Met Your Mother

Komedi dizilerinin kralı olarak anılan bu dizide 5 iyi arkadaşın hayatları ve seçimlerini,aşklarını esprili ve sade bir dilde anlatılıyor. Sitkomun yanı sıra duygusal anlarda yaşatıyor. Dizide; kelime dağarcığınız oldukça gelişecek. Dizide konuşma hızı ise ortalama bir duruş sergiliyor.


5.    Sex and The City

Sex and the city, New York şehrini temeline alan ve 4 kadın arkadaşın aşk, ilişki ve cinsellik hakkında yaşadıkları olayları anlatan bir romantik komedi dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Eski bir dizi olsa bile sizlere hala Manhattan modasının dönüşüm ve gelişimini izleme şansını sunmakta. Kelime olarak çeşitlilik olmasa da konuşma hızı oldukça yüksek olan bu yabancı dizi, 3. seviye İngilizce eğitiminde bulunan kişilere tavsiye edilebilir.


6.    Game of Thrones

En uzun soluklu yabancı diziler listesinde başı çeken Game of Thrones; fantastik kurgu üzerine kurulu olsa bile içinde her türü barındırarak, size yeni bir dünyanın kapılarını açacak. İngiliz aksanı üzerinden telaffuzunuzu geliştirmek istiyorsanız sizin için doğru bir dizi olduğunu söyleyebiliriz. Dizide konuşulan dilin oldukça ağır olması sebebiyle İngilizce seviyesi yüksek kişilere tavsiye edilebilir.