Feriköy Antika Pazarı

Her çeşit eski eşyayı bulabileceğiniz, renkli ve dopdolu bir pazar

Mekanik saatlerden tutun da koleksiyonluk oyuncaklara, enteresan tasarımlarda lambalara ya da envai çeşit ithal ıvır-zıvıra kadar, arayanın her şeyi bulabileceği pazar: Feriköy Antika Pazarı ya da nam-ı diğer Bomonti Antika Pazarı.

Sabah dokuzda açılan ve akşam altıya kadar devam eden pazar, 2009'dan bu yana her pazar günü kuruluyor. Dört yüzü aşkın tezgahın neredeyse tamamının eski ürünlerden oluşması sebebiyle sanıyorum ki Feriköy şu an İstanbul'da bulunan, en büyük antika pazarı. Benim de şahsi olarak favorilerim arasında.

Ben genelde oyuncak toplamak için gidiyorum -ki epey tezgah var gerek sadece oyuncak satan gerekse oyuncaklara minik bir bölüm ayıran- ve her birinde inanılmaz parçalar mevcut. Aslında, alandaki bütün tezgahlar o kadar çeşitli ki, sanki dünya üzerinde var olan tüm objeleri almışlar tezgahlara bölüştürüp satışa sunmuşlar gibi hissettiriyor. Çok eski kasetler, yurt dışından rozetler, eski olimpiyatlardan kalma madalyonlar, çeşit çeşit ülkelere ait paralar, retro oyun konsolları ve kartuşlar, sapları oymalı işlemeli kaşıklar, yüksükler, fotoğraflar... Gerçekten o kadar çok şey var ki, tezgahın birinde ince işçilikle üretilmiş ve hiç açılmamış bir şişe zeytinyağına rastlayabilir ve tertemiz ve çalışır durumda olan bir walkman bulabilirsiniz.

Bu arada, ikinci el ya da antika tezgahları çoğunlukta olsa da el yapımı takı, mum, porselen vb. ürünlerin satıldığı ya da kutulu oyuncak, figür, defter gibi yeni eşyaların bulunduğu tezgahlar da mevcut.

Bitpazarlarına karşı özel ilginiz olmasa dahi bence burası, bir kere de olsa ziyaret edilmeye değer. Gelenlerin bir kısmını da turistlerin oluşturduğunu göz önünde bulundurursak, hemen herkese hitap edecek ve pazar gününü geçirmek için oldukça eğlenceli bir aktivite olduğunu söyleyebilirim.