Ara Tatilde Yapılabilecek Etkinlikler. Kış ve Yaz Tatilleri İçin Ayrı Öneriler.

Boş zamanınızı verimli değerlendirmek önemlidir. Mevsimlere göre etkinliklere bir bakalım.

Ara tatiller için yapılabilecek etkinlikleri açıklamaya çalıştım. Umarım aklınızda yer edinebilmek için yeterli çabayı gösterebilirim.

Kışın yapılabilecek etkinlikler:

Kar yağışlıysa: Kar topu oynamak, kardan adam yapmak vb. kar etkinlikleri eğlencelidir ama soğuktan da korunmak önemlidir.

Herhangi bir yağışlı durumda zaman geçirmek: Cam karşısında manzara seyretmek ve kitap okumak gibi aktiviteler evde sizi sıcak ve mutlu hissettirecektir.

Soğuğa karşı korumalı kıyafetler giyip yürüyüş yapmak: Kim demiş kışın yürüyüş yapılmaz diye? Kendinizi koruyun ve dışarı çıkın!

Sıcacık bir ortamda sıcacık dostluklar, sohbetler ve yanında sıcacık içecek içmek: Sıcak bir şömine yanında sıcacık dostluklu konuşmalar ve kahve, salep gibi sıcak içeceklerin yanında olduğu keyifli bir kış aktivitesi.

Yazın yapılabilecek etkinlikler:

Fırsat varsa denize ya da havuza gitmek: Sıcak günlerde suda zaman geçirmek eğlenceli olduğu gibi yüzmek de faydalıdır.

Normal yürüyüşler ya da dağ yürüyüşleri yapmak: Tepeye çıkmak ya da birkaç kilometre yürüyüş yapmak zihin ve vücut sağlığı için faydalıdır.

Seyahat olanağı varsa araçla seyahate çıkmak: Araç olduğunda yeni yerler keşfedip şehir dışında ya da şehir içinde, yurt içi yurt dışı fark etmeksizin gezmek.

Kendinizi ferahlatıcı ve soğuk yiyecek ve içeceklerle rahatlatmak: Limonata, soğuk su gibi içeceklerin yanı sıra dondurma, milkshake gibi soğuk sütlü tatlılar da iyi gelir.

Her zaman yapabileceğiniz etkinlikler:

Sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçirmek: Aile, arkadaşlar kısacası zaman buldukça sevdiklerinizle de zaman geçirmek iyi hissettirmeye yardımcıdır.

Ev içi çalışmalar yapmak: Temizlik yapmak, istirahat etmek, düzenliliği sağlamak vb.

Temiz hava almak: Dışarıda olduğunuz zaman derin nefes almak iç rahatlatıcı bir aktivitedir.

Hobilerle uğraşmak: Kitap okumak, müzik dinlemek, enstrüman çalmak, ders çalışmak vb.

Meditasyon yapmak: 5-10 dk ya da daha fazla kendinizi dinlemek için zaman tanımak iyi gelebilir.

Umarım günlerinizi verimli ve aynı zamanda eğlence dolu bir şekilde geçirebilirsiniz.