Atari Şirketi 50. Yılı İçin NFT ve Lootbox'ları Birleştirdi.

Atari de NFT çılgınlığına katılıyor!

1972 yılında kurulmuş olan ve son zamanlarda adını pek duyamadığımız Atari, 50. yılının şerefine Lootbox ve NFT sistemlerini birleştirmiş. Şirket aynı oyunlarda kullanılan lootbox sistemine benzer şekilde NFT vereceğini bildirdi. Yani insanlara içinde ne olduğunu bilmedikleri kutuları satacak ve belli bir nadirlik değerine göre kutunun içerisinden NFT'ler çıkacak. Bununla beraber kullanıcıların bu NFT'leri aralarında takaslamasına da izin verilecekmiş. Bu kararın oyuncular tarafından iyi karşılanmadığını tahmin etmek zor değil çünkü bu yapılanın oyunlarla bir alakası yok. Kutuların içinden çıkabilecek eşyaların nadirlik değerlerini de aşağıda görebileceğiniz fotoğrafta belirtmişler.

Twitter'da oldukça negatif geri dönüş alan şirketin CEO'su Wade Rosen, "Atari'nin 50. yılını kutlayıp bir yandan da yeni bir teknolojik ilerleme dönemine öncelik edip modern oyun sektörünü kuran şirketi daha iyi onurlandırmamızın bir yolu var mı?" yorumunda bulundu.

NFT'lerin getirisinden örnek vermeden olmaz tabi. Yukarıda bulunan fotoğraf bir NFT örneği. Bu NFT ve içinde olduğu toplam 101 taneden oluşan grup 24,3 milyon dolar karşılığı açık arttırmada satılmıştı. Bu durumda Atari gibi şirketlerin neden bu sektöre girmeyi istediğini anlasak da müşterilerinin bu durumdan memnun olmadığı oldukça açık. Atari'nin oyunlar dışında her şeyle ilgilendiği bu dönemde başka neler olacağını tahmin etmek zor. Bakalım başka hangi türde atılımlarda bulunacaklar.