ATP Finallerinde Şampiyon Djokovic

Dünya 1 numarası yine şampiyon.

2023 tenis sezonu geçtiğimiz hafta düzenlenen ATP Finalleri ve pazar günü oynanan final maçıyla resmi olarak sona erdi. Sıralamaya göre dünyanın en iyi 8 tenisçisinin katıldığı ATP finallerinde şampiyonluğu kazanan Dünya 1 numarası Novak Djokovic oldu.

İki grup halinde yarışılan ATP finallerinde yeşil grupta: Novak Djokovic, Jannik Sinner, Stefanos Tsitsipas ve Holger Rune bulunuyorken; kırmızı grupta ise: Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Andrey Rublev ve Alexander Zverev yer alıyordu.

Yeşil grupta Novak Djokovic ve Jannik Sinner, kırmızı grupta da Carlos Alcaraz ve Daniil Medvedev gruptan çıkan isimler olmuştu. Yarı final maçlarında Jannik Sinner, Daniil Medvedev’i 3 sette, Novak Djokovic de Carlos Alcaraz’ı 2 sette yenerek finale yükseldi.

Jannik Sinner ile Novak Djokovic’in oynadığı final maçında, bir önceki maçı da referans alarak ikili gruplarda karşılaşmış ve o maçı 3 sette Jannik Sinner kazanmıştı Hepimiz beklentimizi yükseltmiş şahane bir final maçı olacağını düşünüyorduk. En azından benim beklentim epey yüksekti.

Maça oldukça baskın ve iyi başlayan Novak Djokovic rakibine pek nefes alma şansı vermeden ilk seti 6-3 kazanıp en azından kupanın ucuna uzanmıştı. İkinci setin başlarında servis kırması Sinner’ı biraz düşürse de yine de iyi bir performans göstererek direnmeye çalıştı. Ama karşısında Novak Djokovic gibi bir durdurulamaz ve özellikle finallerde karşı konulamaz bir oyun sergileyen biri varken bir noktadan sonra direnemedi kendisi de. Maçta Djokovic’in eline geçen ilk şampiyonluk puanında Sinner servisinde çift hata yaparak ATP finallerinde Novak Djokovic’i şampiyon yaptı. 

(fotoğraf: @atptour twitter)

Üstelik bu şampiyonluk Djokovic’in 7. ATP Finalleri kupası. YEDİNCİ evet. Bu şampiyonlukla birlikte Roger Federer’in elinde olan 6 kupa rekorunu da geçmiş oldu Novak. Aynı zamanda sezonu Dünya 1 numarası olarak da tamamladı. Novak Djokovic’in 1 numara koltuğunda tam 400. haftası. Kırmadığı bir rekor, rakiplerine göre geçmediği bir kupa sayısı kalmadı sanırım. Bir olimpiyat madalyası eksik, onu da 2024’te alır gibi görünüyor :)

(fotoğraf: @atptour instagram)