Avrupa Kamyon Simülasyonu

Euro Truck Simulator 2 oyunu hakkında bilgilendirme.

Bilgisayarda oyun oynamayı seven kişilerdenseniz bu oyunu çoktan oynamış olabilirsiniz. Önde tır sürer, arka planda da açar arabesk şarkısını ve gecesini bu şekilde sürdürür bu oyuncu kitlesi. Peki bu oyun nasıl bir oyundur gelin biraz buna bakalım.

Asıl adıyla Euro Truck Simulator 2 olan oyun, 2012 yılında piyasaya çıktı. İlk çıktığı zamanda harita oldukça küçükken, geçtiğimiz 11 yıl içerisinde getirilen DLC paketleri sayesinde bu harita oldukça büyüdü. Hatta getirilen DLC paketleri içerisinde Edirne, Tekirdağ ve İstanbul da yer aldı ve oyun içerisinde bu şehirlere de gitmek mümkün. Bir Edirneli olarak söyleyebilirim ki Edirne'de bulunan Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nin önünden geçebiliyoruz. Küçük bir reklam yaptıktan sonra devam edebiliriz.

Oyun harita olarak büyüdü de geri kalan şeylerde büyüme veya gelişme yok mu derseniz ise cevabım evet olacaktır. Lojistik ile ilgili olarak da oyunda gelişmeler var. Mesela daha ağır yükler alınabiliyor, uzun dorseli ya da kısa dorseli yükler taşınılabiliyor ancak bunlar maalesef DLC paketleri ile birlikte sağlanıyor. Oyunun bu yönü maalesef kötü.


Peki oyunu satın aldık ve bu kadar mı yani DLC satın almadan oyunu daha zevkli hale getiremez miyiz derseniz ona da cevabım var elbet. Oyun online bir şekilde oynanabiliyor. Mesela arkadaşlarınızla beraber oyunu aldıysanız birlikte bir şehirden başka bir şehre yük götürebilirsiniz ki ben bunu arkadaşlarımla yapıyorum. Yükü Köln'den alıp İstanbul'a götürebilirsiniz bu sırada da muhabbet edebilirsiniz. Aynı zaman da şarkı da dinleyebilirsiniz. Evet, oyunda radyo sistemi var ve internetten radyo indirip oyuna aktarabilirsiniz daha sonra da bu radyo yardımıyla yolda şarkı dinleyebilirsiniz.

Oyunda Scania, Volvo, MAN, DAF, Iveco, Renault ve Mercedes-Benz markalarının çekicileri mevcut. Oyunda seviye atladıkça alabileceğiniz çekiciler artıyor. Aynı zamanda sahip olduğunuz çekiciyi de seviye atladıkça modifiye edebiliyorsunuz. Mesela daha güçlü motor takabilir ya da şasiyi değiştirebilirsiniz. Oyunda yapılabilecekler az sayılmaz ancak daha önce de dediğim gibi, oynanış ile ilgili şeyler genel olarak ücretli DLCler ile mümkün.

Oyun genel hatları ile güzel ve kafa dağıtan bir oyun. Günün yorgunluğunu arkada hafif bir müzik ile birlikte tır sürerek atabilirsiniz. Oyunda bir hikâye olmadığı için bitirmeniz gereken bir şey de yok bu sebeple kendi hikâyenizi kendiniz yazabiliyorsunuz. Canınız mı sıkıldı, kapatın oyunu direkt. Kayıt aldı mı almadı mı diye kasmanız gerekmiyor.

Fazla uzatmayayım, umarım oyun hakkında sizlere fikir verebilmişimdir ve okurken keyif almışsınızdır. Görüşmek üzere, hoşçakalın.