Band of Brothers – Underrated Bir Dizi

Hak ettiği değeri görmemiş olan bir dizi.

Bugün sizlere underrated yani hak ettiği değeri görmemiş olduğunu düşündüğüm HBO yapımı olan ve IMDB’den 9.4 alan dizi Band of Brothers’dan (Kardeşler Takımı) bahsedeceğim.

Stephen E. Ambrose tarafından yazılan romandan uyarlanan 10 bölümlük dizi uyarlandığı kitabın kapağında yazdığı gibi, Normandiya’dan Hitler’in Kartal Yuvası’na, 101. Hava İndirme Tümeni, 506. Alay, E Bölüğünün hikâyesini anlatmaktadır. Dizinin yapımcı tarafında Steven Spielberg ve Tom Hanks’de yer almakta.


Hikâye Normandiya çıkarmasından önce Easy bölüğünün eğitim gördüğü kampta başlamaktadır. Bir sonraki bölüm D- Day denen Normandiya çıkarmasının yapıldığı gün ile başlıyor. Bölüğün her bölümde cepheden cepheye savaşarak Kartal Yuvasına kadar olan mücadelesini anlatan bu seride neredeyse tüm karakterlerle bağ kurmamız sağlanıyor. Savaş ortamında askerler arasındaki ilişkileri de güzel bir şekilde yansıtmaktadır. Dizide her bölüm başı gerçekte Easy bölüğünde 2. Dünya savaşında savaşmış askerlerle yapılan röportajlar ile başlamaktadır. Yapım savaş sahneleri konusunda da gerçekten iyi iş çıkartmıştır. Gerçekçi savaş ortamı ve bu ortamın getirdiği psikolojik etkileri seyirciye hissettirmeyi başardığı kanaatindeyim.


Kardeşlik temasını savaş içinde güzel işleyen bu diziyi izlemenizi tavsiye diyorum. İyi seyirler.


https://www.hbo.com

https://www.imdb.com/?ref_=nv_home