Başarıyı Hedefleyen 6 Film (Kadınlar Mutlaka İzlemeli)

İzlediğinizde motive olacağınız, başarıyı hedefleyen 6 film.

Başarıyı hedefleyen film önerileri bu haftanın blog konusu. Özellikle kadınlara vereceğim bu film önerileri için okumaya devam edin.

 1-Küçük Kadınlar (Little Woman):

Bu film iç savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor. İsimleri Jo, Beth, Amy ve Beg olan bu dört kız kardeş çocukluk dönemlerini geride bırakmak ve artık kadın olmak zorunda. İşte bu geçişteki zorlukları anlatıyor. Film, Louisa May Alcott’un bir romanından uyarlanan ve yönetmen koltuğunda Greta Gerwig’in olduğu bir dram/romantik film. Aldığı ödüller, güzel oyunculukları ve doğru seçilmiş müzikleri ile bir şans vermelisiniz.

REPLİK:

‘Her zaman haklı olmayabilirim ama asla haksız değilimdir.’


2-Duyguların Rengi (The Help):

Film ırkçılığın sosyal kurallarını bir kenara bırakıp dost olan kadınların ilişkilerini anlatıyor. Filmin ırkçılık, siyah/beyaz ayrımı, özellikle kadınların gözünden anlatması izlemeye değer kılıyor. Kathryn Stockett adlı yazarın The Help romanından uyarlanan bu film,  60’ların atmosferi, mükemmel oyuncu performansları ve akıcılığı ile sıkılmadan izlenip, hayatınıza bir şeyler katıyor.

REPLİK :

"You is kind

You is smart

You is important"


 3-Joy:

Joy karakteri filmde, çocukluğundan beri icatlar yapan, hayatında da sorunlar olan bir kadındır. Bir gün tüm bu sorunlar canına tak eder ve hayallerinin peşinden koşar. Jennifer Lawrence, Robert De Niro ve Bradley Cooper gibi ünlü isimlerin yer aldığı film, oyunculuklar, müzikler ve kadının sıfırdan yükselişini anlatması ile izlenmesi gereken filmlerden.

REPLİK:

‘Bu yüzden sakın dünyanın sana bir borcu olduğunu falan sanma.’


4-Superstar:

Bir hint filmi olan Superstar, genç ve müziğe ilgili hatta tek hayali şarkıcı olmak olan Insu’nun yaşadıklarını anlatıyor. Dini değerleri yanlış yorumlayıp aşırı katı olan babasının, Insu’nun gitarını kırması ile olaylar başlıyor ve Insu’yla tanışan müzik yapımcısı ile iyice alevleniyor. Hayallerinin peşinden koşan kadınlar için çok güzel bir film. Ammir Khan’ın müzik yapımcısı rolünde olduğu bu film, hayallere ulaşmak için verilen mücadeleyi, güzel maceraları anlatırken sosyal mesaj da veriyor.

REPLİK:

‘Benden ne istersen diye söz verdim, hayattan ne istersen demedim.’


5-Mona Lisa’nın Gülüşü:

1950’lerde, ABD de geçiyor film. Kadın erkek eğitim eşitliği ve basmakalıp eğitim sisteminin yanlışlığı anlatılıyor. Filmde öğretmen olan Katherine Watson, kadınlara özel bir sanat okuluna gidiyor ve eğitim sistemini görüyor. Kendine özel eğitimini uygulamaya çalışıyor ve öğrencilere ‘ görünen sanatı değil hissedilen sanatı’ anlatıyor.

REPLİK:

 “Hiçbir kitap size ne düşünmeniz gerektiğini söyleyemez”


6-Dangal:

Dangal filmi spor türünde gerçek bir hikâyeyi/hayatı anlatan bir film. Kadınların seçme şansının olmadığı bir köyde, eski güreşçi babaları tarafından güreşçi olarak yetiştirilen ve seçilen değil seçen kadın yapılan iki kardeşi anlatıyor.

REPLİK:

‘Şu kızlara bak. Yarın kazanırsan tek başına kazanmayacaksın. Seninle beraber milyonlarca kız kazanacak. Erkeklerden aşağı görülen tüm kızlar kazanacak. Ev işleri yapmaya, çocuk büyütmeye zorlanmış kızlar. Yarınki müsabaka en önemlisi, kızım. Çünkü yarın, sadece o Avustralyalı ile değil, kızları aşağı gören herkes ile mücadele edeceksin.’