Başkent Belgrad

Hangi balkan ülkesine gitmek istediğinize karar veremediyseniz vize istemeyen Sırbistan'ın başkenti olan Belgrad'a bir göz atın.

Sırbistan'ın başkenti olan Belgrad bize gezip görmemiz için bir sürü yer sunuyor. Olur da belgrad'a gelirseniz işte görmeniz gereken 6 yer.

  1. Kalemeydan

Bir yerden tanıdık geldi mi? Sırbıstan'da muhteşem yüzyıl dizisi çok popüler bu dizi dolayısıyla burayı ekranlarda görmüş olabilirsiniz. Kaleyi gezerken savaşlarda kullanılan tankları, topları, uçakları görmeniz mümkün. Kale etrafında latin barları bulabilirsiniz. Gün batımını izlemek ve orda sevdiklerinizle vakit geçirmek için daha iyi bir yer olamaz.

2. Saint Sava Katedrali

Ortodoks mimarisinin baskın olduğu kutsal bir yerdir. Katedralin tavanı ve duvarları altından yapılmadır. Sanatla dinin bir arada olduğu bu yer telefonunuzun galerisinde olcağına eminim.

3. Knez Mihailova

İstiklal caddesini andıran bu cadde alışveriş yapmak, sokak sanatçılarını dinlemek ve güzel bir yemek için duraklarınızdan biri olabilir.

4. Ada Ciganlija

Sıcak havalardan kaçmak, yürüyüşe çıkmak için gittiğim yerlerden biri. Burda yüzebilirsiniz. Sonrasında güneşlenip karnınızı doyurmak için çok keyifli bir yer. Ada'daki restoran ve mekanların fiyatı uçuk değil şehir içindeki yeme içme fiyatlarına denk.

5. Gece hayatı

Sava nehri üzerinde bulunan gece külüplerinden birini seçip eğlenebilirsiniz. Belgrad'ın gece hayatı hem yereller hem de turistler için ünlü olduğundan şarkılar genel kitleye hitap ediyor. Yabancılık çekmemeniz eğlenmenizi kolaylaştırıyor.

6. Skadarlija

Ufak bir yer olan Skadarlija Sırp halkının içkisi olan rakiayı denemeniz için en doğru yer. Çok farklı rakia çeşitleri sunan bu yer aynı zamanda yemek yerken sokak sanatçılarını dinlemeniz için de imkan sunuyor.