Başlangıç Niteliğinde 5 Anime Önerisi

Animeye başlamak isteyenlere 5 kısa öneri

  1. Death Parade

Öldükten sonra insanlar ya cennete gider ya da cehenneme. Fakat nedense, öldükleri an, beyaz saçlı gizemli Decim’in bulunduğu bir bara, Quindecim’e gelirler. Decim, Ölüm Oyunları ile onlara meydan okur ki bunlar, hayatlarını riske attıkları ve gerçek yüzlerini gösterdikleri oyunlardır. Decim de kimin kazanıp kimin kaybettiğine, kimin yaşayıp kimin öleceğine hakemlik yapan nihai bir yargıcıdır.


2. Erased

Hayatın zorluklarıyla cebelleşen manga yazarı Satoru Fujinuma, kendisini ifade edememe korkusuyla yüzleşmektedir. Ancak, ölüm ve faciaları engellemeye zorlayan doğaüstü bir yeteneği vardır. Bu olaylar gerçekleşmeden önce, zamanda geri gider ve bu süreç sürekli tekrar eder; ta ki söz konusu olan kaza önlenene kadar.


3. Orange

Lise 2. sınıfa geçen Naho Takamiya, okulun açılışının olduğu günün sabahı bir mektup alır. Gönderen hanesinde Naho Takamiya yazmaktadır. Okula geç kaldığı için mektubu okumaz ama yanına alır. Fırsatını bulduğunda açıp okumaya başlar. Mektubu yazan kişi 10 yıl sonraki Naho Takamiya olduğunu iddia etmektedir ve geçmişte yaptığı hataları onun düzeltmesini istemektedir. Naho önce bunun şaka olduğunu zanneder ama okumaya devam eder. Öncelikle Naho' nun sınıfına Tokyo' dan Kakeru Naruse isminde bir öğrencinin transfer olacağı ve onun yanındaki sıraya oturacağı yazılmıştır.


4. Your Lie in April

Piano dahisi Arima Kousei, çocuk müzisyenler yarışmasını kazandıktan sonra herkes onun adını öğrenmiştir. Fakat; ona en çok destek veren annesinin ölümünden sonra zihinsel ve duygusal bir çöküş yaşayan Kousei, artık kendi piyanosunun sesini bile duyamaz olmuştur. Bu olayın üstünden iki sene geçtikten sonra bile, piyanoya dokunamayan Kousei, bütün yaşamını böyle gideceğini düşünürken tanıştığı bir kız her şeyi değiştirecektir.


5. ReLIFE

Hikayemiz, 27 Yaşındaki Arata Kaizaki'nin başından geçiyor. İlk işinden sadece 3 Ay sonra istifa edip, bir daha hiçbir mülakatta geçemeyen tam bir işsiz. Hayatı, ReLIFE (Yeni Yaşam) Araştırma Laboratuvarından Ryo Yoake'nin ona verdiği, görünüşünü 17 yaşına dönüştüren bir ilaçla değişir. Artık bir yıl boyunca denek olarak liseye geri dönmesi gerekmektedir.