Batarken güneş ardında tepelerin, veda vakti geldi 2022'nin

2022'ye gitme kal diyemedik o yüzden kendisini acısıyla tatlısıyla bir analım dedik.

Yeni bir yıla, yeni heyecanlara ve yeni mutluluklara kendimizi bırakırken iyisiyle kötüsüyle koskoca bir seneyi daha devirdik. Peki 2022 avcumuzdan kayıp giderken biz bu senede neler yaşadık?

Bu yıl içerisinde birçok değerli oyuncuyu, sanatçıyı üzülerek ebediyete uğurladık. Fatma Girik, Cüneyt Arkın, Pakize Suda, Halit Kıvanç hatta ve hatta 2.Elizabeth hepsiyle bu yıl içinde vedalaştık.

Kanye West bu sene tescilli bir deli olduğunu tüm dünyaya kanıtladı, Ezra Miller ise yıllardır gündemde olan iddiaları kanıtlarcasına kendini daha da manyak etti. Kendisi bu yaşananlardan dolayı DC'deki işinden oldu. Dünyanın dahi olarak gördüğü birisi nasıl kendi elleriyle inşa ettiği bir kariyeri yıkar Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla tanık olduk. Unutursak kalbimiz kurusun, Will Smith'in Oscar gecesinde Chris Rock'a attığı tokat akıllardan silinmeyecek şekilde kazındı.

Unutulmayan bir olay daha var ki o da Johnny Depp ve Amber Heard davası. Ne davaydı ama, canlı yayınlanan duruşmalar, ortaya çıkan deliller, karşılıklı yapılan suçlamalar, davanın sonucu, tarafların avukatları hepsi tek tek günlerce konuşuldu, analizleri bile yapıldı.

Benim unutamadığım bir diğer olay ise Don't Worry Darling ekibinin yarattığı skandal haberler. Harry Styles ve Olivia Wilde çiftinin olaylı ilişkisinin bu filmin tanıtımında kullanılması veyahut bu filmin tanıtılması için ikilinin ilişkisi olduğu duyrulması 2022'nin önemli olaylarından biriydi.

Bu yıl sinema dünyası o kadar bereketliydi ki, Kurak Günler'in yapım ücretinin çıkması için ülkece harekete geçmemiz, Dune çılgınlığı ve Jeffrey Dahmer'i oynayan Evan Peters kendisini bu yıl duymayan kalmadı diye düşünmekteyim.

Megastar lakabını nasıl aldığını ders niteliğinde bir konser vererek meslektaşlarına anlatan yerli ve milli gururumuz Tarkan İzmir'de şimdiye kadar yapılan en büyük ücretsiz konseri bu yıl içerisinde verdi. İyi ki 30 sanat yılıdır bizimlesin Tarkan (evet Tarkan'a biraz iltimas geçtim).

Yılın sonlarına doğru geldiğimizde Katar'ın yıllardır kendini hazırladığı 2022 FİFA turnuvası dalgalandı duruldu. Arjantin'in birinciliği, Messi'nin adını altın harflere tarihe yazdırmasını, Ronaldo'nun transferini konuştuğumuz kadar keşke stadyumların yapımında ölen işçileri, Katar'ın koyduğu yasakları, FİFA'nın ikiyüzlülüğünü konuşabilseydik bu yıl.

2022 konuşulacak çok şey getirdi önümüze aslında. Rusya- Ukrayna savaşı, Putin'e kimsenin sesini çıkartamaması, Zelenski'nin çaresiz yalnızlığı, eurovizyon ülkelerinin teselli ikramiyesi niyetine Ukrayna'yı birinci seçmeleri yıllar sonra gelecek nesiller tarih kitaplarında okunduğunda bu insanlar ne yaşamış dedirtecek cinstendi. Şinzo Abe suikastı, Masha Amini ve İran'da yaşanan isyanlar, Güney Kore'nin Itaewon semtinde yaşanan Cadılar Bayramı izdihamı, Amasra maden kazası, İstiklal Caddesi'ndeki patlama, ve böyle devam eden kocaman bir liste. Umuyorum ki gerçekten çıkarıldığı söylenen o dersler çıkartılmış, önceden alınması gerektiği söylenen o önlemler artık alınmıştır. Ve umarım yeni yılda, üstümüzde dolaşıp duran kara bulutlar yerini güneşli günlere bırakır.