Battlefield 2042 İçin İade Kampanyası!

İadeler için Change.org Kampanyası Başlatıldı.

Kasım ayında piyasaya çıkan Battlefield 2042 oyunu, kullanıcılar tarafından iyi karşılanmamıştı. Bunun sebebi oyunun eski versiyonlarında, bundan kastımız Battlefield 1 veya Battlefield 5 gibi oyunlar, bulunan bir çok temel özelliğin oyunda bulunmamasıydı. Bulunmamasıydı diyoruz ama bu özelliklerin hâlâ eklendiği yok! Şirket tarafından yapılan son açıklamalarda oyuna eklenmesi beklenilen basit bir skor tablosunun bile 1 ay erteleneceği söylendi. Oyun sadece skor tablosu olmadan kalsa yine sorun olmayacak. Ancak Hitreg, yani oyundaki mermilerin isabetini hesaplayan sistem, bile doğru düzgün çalışmıyorken oyuncuların öfkesini anlamak zor değil. Kendilerini kapalı beta test oyuncuları gibi hisseden oyuncular artık bu duruma daha fazla katlanmak istememiş anlaşılan ve paralarının iade edilmesini talep ediyorlar.

Yukarıdaki fotoğraftan görebileceğiniz üzere kullanıcılar Change.org üzerinden bir kampanya oluşturmaya karar vermişler. Açıklama yazısında Electronic Arts şirketinin Battlefield 2042'yi bu şekilde çıkarmasının bu oyunu 70 Amerikan Doları karşılığı satın alan bütün müşterileriyle dalga geçmesi olduğu yazıyor. Yazının devamında da oyunun dünya çapında binlerce müşteriyi kızdırdığını ve milyonlarca dolarlık zarara sebebiyet verdiğini savunuyor. Yazının 50 bin imzaya ulaşması takdirde Amerika'daki en iyi toplu dava avukatlarından birinin de konuya dahil olacağı kampanya yazarlarının maddelerinden birisi.

Çıkışından çok kısa bir süre sonra toplam oyuncu miktarının %90 kadarını kaybeden Battlefield 2042 için durum iç açıcı görünmüyor. Serinin eski oyunu olan Battlefield 5 oyununun aktif kullanıcı sayısı, bu oyun daha yeni olmasına rağmen, daha yüksek sayıda. 2016 yılında çıkan Battlefield 1 oyunuyla aynı aktif oyuncu düzeyinde olması bu oyunun ne kadar kötü durumda olduğunu açıkça gözler önüne seriyor. Önümüzdeki günlerde şirket iade taleplerini kabul etmek durumunda kalabilir çünkü oyun, insanların şikayetlerine göre, gerçekten oynanmayacak halde.

Bakalım bu konuda ne yapacaklar!