Beklenen Sezon Geldi! "YOU" İle Yeni Bir Maceraya Var Mısın? #2

Hikayenin devamı hepimizi şaşırttı değil mi? Daha fazlasını öğrenmek için ne yapman gerektiğini biliyorsun...

Evet...

Kaldığımız yerden seriyi yorumlamaya devam ediyoruz. 1 aylık aradan sonra You ekibi 9 Mart'ta karşımıza 6. bölümü ile bomba gibi bir dönüş yaptı. Hatırlarsanız en son 5. bölümde tüm karmaşanın ortasında kalmıştık. Fakat 6.bölüm itibariyle her şey daha da çetrefilli bir hâle gelmeye başlıyor.

İşler daha çok kızışıyor. Joe iyice kapana kısılıyor. Ama merak etmeyin..olayların bu kadar düğüm haline gelmesi,çözülmeye başlayacağı anlamına gelir.


Yeni olayları yorumlamadan önce gelin isterseniz 5.bölümü hep birlikte bir hatırlayalım: Joe, daha doğrusu -artık yeni bir kimliğe ve isme sahip olduğundan Johnathan demek daha doğru olacaktır- Jonathan, "yeni arkadaşlarının" şatodaki partisine katılır. Beraber şatoda güzel bir vakit geçirmeyi planlayan Phoebe, aradığını bulamaz çünkü arkadaşları Gemma'yı ölüm diğerleri gibi onların elinden almıştır... Bir de tüm bunlar yetmezmiş gibi yanan bir şatoda Johnathan ve Roald mahsur kalır. Hem de kimin yüzünden? Jonathan'ın peşindeki -tabiri caizse- alçak Rhys yüzünden...

İşte tüm bu 5 bölüm boyunca Jonathan'ın "kuyunun içinden, kendi kurtuluşuna kavuşmak" için tırmanışını izledik. 6. bölümle birlikte hâlâ daha aynı çabayla debelenen birini görmeye devam ediyoruz. Sadece artık sırları daha çok kişi tarafından bilinmeye başlamasıyla oyun daha da ciddileşiyor ve Jonathan sosyopat bir katille olan sözde "arkadaşlığından" kurtulmak için çabaladıkça daha da kuyunun dibine düşüyor.

Ve tüm bunların arkasında aşık bir 'Johnathan' izliyoruz. Her sezon kendisi gibi bir ruh eşi bulmakta başarılı olan Joe, sezonun bu kısmında da tam olarak şu anki haline göre bir aşkın içine düşüyor...

Ama bu aşk ondaki zehirli duyguları tekrardan kabartmaya başlayınca görüyoruz ki Jonathan sadece bir isim Joe bildiğimiz gibi hiçbir ilerleme katedememiş.. fakat şahsi olarak bir yorum yapacak olursam kendi gözlemlerimce bu seferki aşk Joe'ya daha farklı bir özgürlük sundu. Tüm doğruları Kate ile paylaşmasının yanı sıra Kate'in -daha doğrusu babasının- politik, finansal güçlerini de kullanma imkanına kavuştu. Yani Joe artık özüne geri döndü, tek bir farkla; artık arkasını kollayan bir ekip arkadaşı var. Bu konuyu şu anlık burada bırakarak farklı bir yere daha değinmek istiyorum.


Sezonun bu kısmında çeşitli yeni karakterlerle de tanışıyoruz. Hepsi sezonun tamamlaması açısından ufak ama önemli ayrıntılara sahipler. Bu sayede karakterlerin gerçek yüzlerini görürken,hikayeye uzaktan bakma fırsatı bulduğunuzda puzzle'ın eksik parçasının da tamamlandığını fark edeceksiniz.
Aslında yemek yenileneceği zaman masada oturulan yerin bile önemi büyük...

"Bu sefer seni yakalamaya çalışan çok kişi var Jonathan yoksa Joe mu demeliyim? Artık herkes kimin ne olduğunu öğrenmeye başlıyor. Dedektifçilik oynadığı öğrencisi de artık onun peşinde..."


Kesinlikle büyük bir ters köşe geldi. Diğer sezonlarından farkla en iyisi!


Ryhs'ın aramıza veda etmesiyle beraber bazı şeylerin aslında izlediğimiz gibi olmadığını anladık ve bu bende büyük bir şok yaşattı. Hatta gerçek olduğuna o kadar inanmıştım ki bir anda ölen Ryns'ın ikizi olduğunu düşünmeden edemedim.

Nitekim gerçek kendi yüzünü ortaya çıkardı ve bu zamana kadar izlediklerimizin hepsinin bize yansıtıldığı gibi olmadığını asıllarının hayal bile edemeyeceğimiz büyük bir kurguyla değişmiş olduğunu izledik.

İnsan beyni isteyince ne kadar da büyük zorluklar çıkarıyor değil mi?
Kendini bile kandırabiliyor.
Ama bunun sonuçlarıyla yüzleşmek en zoru olsa gerek...


Penn'in muhteşem bir oyunculuk sergilediği bu karakter 'Joe', sevdiği kadınları büyük bir obsesyon haline getiren biriyken bu sefer rotasını meğerse bir erkeğe çevirmiş. Olmak istediği o kişiye...

Sadece tek bir fark ile,onunla o kadar çok bütünleşmiş ki gerçekten onun tüm o iyi yanlarının kendisinde olduğuna inandırmış... fakat kötülüğü peşini bırakmamış. Onları da yok edemediğinden kötü yanını da hayranı olduğu o kişiye yüklemiş.

E ne yapalım hikayenin bu kısmında da yanan Ryns olmuş oldu.


Ben, -yalan yok- büyük bir şok ile izledim ikinci yarıyı ve genel anlamda diziyi izlerken keyif aldım. Sadece ikinci yarı hakkında bir izleyici olarak olumsuz bir eleştiri yapacak olursam o da artık Joe'nun yaşanan her şeyi kafasında kurduğu,şizofrenik davranışlar sergilediği ortaya çıktıktan sonraki kısımlar artık o hep aynı,alıştığımız You dizisi tadında olan bölümlerdi. Dizinin benim gözümdeki farklılığı azalmaya başladı fakat yine de düşününce daha farklı bir son nasıl olabilirdi bilemiyorum...

İşin o kısmını en iyisi,senaryo yazmaktan keyif alan sinema televizyonculara bırakalım...

Bu sebeple nitelik olarak aynı olsa da kurgu olarak seyirciye olayları daha farklı sunmalarını çok sevdim. Önceki yazıda da bahsettiğim üzere aynı şeyleri tekrarlamaktansa izleyiciyi 7 bölüm boyunca başka bir şeye alıştırmak, farklı bir sonuç beklemesini sağlamak en akıllıca tercihti.
Aslında Joe'nun iki tarafını görüyoruz burada;iyi olduğuna,olacağına inanan yeni başlangıçlara hazır Joe ve bir türlü kopamadığı karanlık tarafı...

Tüm bu karmaşa Joe'nun 'kendi ile olan' derdiymiş aslında...



Yukarıda daha sonra geri dönmek üzere bıraktığımız noktaya dönecek olursak;Joe hayatındaki ya da hayatında olmasını istediği kadınlara karşı olan sevgisini şiddet ile gösteren, sevmeyi öldürmek sanan biri.

Onları üzen,korkutan ya da ikisinin arasında sorun çıkmasına sebep olacak en küçük sıkıntıyı bile affetmeyen ve karşı atağa geçip can alan biri. Bu onun sevgi dili. Bu zamana kadar hayatındaki bütün kadınlar bir şekilde bu durumu kaldıramadı,bu sebeple de onların da sonu diğerleri gibi oldu... Bu anlamda Kate'in sonu nasıl olacak bilemiyoruz tabi. Sadece şu an için Joe'nun bu şekilde özüne dönüp özgürleşmesi için elini tutan ona kendini kaybetmeden,kendi gücünü veren ilk kişi.

Son bölümde gördüğümüz üzere bir analiz yapacaksak Joe görünüş olarakta Johnathan'dan kurtuluyor. Tıpkı ilk sezon hallerine dönüyor,adeta gençleşiyor.


Dizi son bölümü ile 5.sezon için bir ihtimal ışığı yaktı. Eğer ki onay gelir de 5.sezonu izleme fırsatımız olursa,tahmin edilebilir ama oldukça güzel bir hikaye izleyeceğiz.

Sizlere bugünlük veda etmeden önce,bir önceki yazıda cevapsız bıraktığımız dedikodulara da bir açıklık getirelim:

Love'ın dönüşü aslında sadece ona özel değil,Joe'nun öldürdüğü tüm kadınlar içinmiş. Hepsi bulundukları sezon sıralamasına göre belli bir sahne için dönmüş.
Onun sevgisini 'şiddet ve ölümle ifade eden biri' olduğunu göstermek için...

"Bak! Bize neler yaptın,sen aslında "bu'sun" Marienne'ye de bunu yapacaksın. Çünkü içten içe hep bunu yapmak istiyorsun."

demek için...

İyi seyirler...