Believe - İzlemeli miyim? #12

Gelecek vaat eden fakat maalesef iptal edilen yapım Believe'i inceledik. Sizleri de bekleriz.

Tür: Dram, Bilimkurgu, Aksiyon
Durum: İptal edildi
Yayıncı: NBC
Başlangıç: Mart 10, 2014
Bölüm Sayısı: 13 (Sezon 1: 13)
IMDb: 7.2/10
Bize Göre: 4/10

Bu yazımda sizlerle, konusu klişe olan fakat benim devam etseydi gelecek vadedeceğine inandığım Believe hakkında konuşacağız. Dizinin yeni sezonunu beklerken, iptal kararını duyduğumda gerçekten üzülmüştüm. Dediğim gibi, konusu klişe fakat oyunculuklar size bunu unutturuyor. Johnny Sequoyah'ın oynadığı 10 yaşındaki kız çocuğu o kadar tatlı ki... Ayrıca, Gravity (Yerçekimi) filminin Oscar ödüllü usta yönetmeni Alfonso Cuaron ile Fringe dizisi ve yeni Star Trek serisinin yapımcısı J.J. Abrahams, Believe dizisinde ortaklaşa çalışıyorlardı. Yani dizinin gelecek vadetmeme şansı yoktu! Maalesef ki, dizimiz 2014 yılında ilk sezonunun ardından, düşük reytingleri sebebiyle iptal edildi. Bu nedenle de tam finalini yapamadan biten diziler arasında rafta yerini alıyor. Üzücü... Gelelim dizinin konusuna.

Başrolde, Bo adında, 10 yaşında dünyalar tatlısı bir kızımız mevcut. Bo, telepati, telekinezi, doğa olaylarını kontrol edebilme ve geleceği görebilme gibi süper güçlere sahip. Zaten daha ne olsun ki? Fakat, Bo, yaşından dolayı bu yeteneklerini henüz ne anlayabiliyor ne de kontrol altında tutabiliyor. İnsan, anlayamadığı şeyden korkarmış. Hal de böyle olunca Gerçek İnananlar isimli bir grup, Bo'nun peşine düşüyor. Bo'nun hayatı ve geleceği tehlikeye girince, onu eğitmek için olan ekip, Bo'yu koruması için idam cezasına çarptırılmış Tate'i görevlendiriyor. Tate ve Bo, peşindekilerden kaçmak için şehir şehir dolaşıyor ve dizi bizlere bolca kovalamaca, gerilim ve bilim kurgu sahnesi bırakıyor.
Legion gibi dizileri izlerken, anlayabilmek için kafa yormanız gerekir. Believe böyle bir yapım değil, daha basit bir yapım. Boş zamanında kafa dağıtmak için al yemeğini geç karşısına. Tabii düzgün bir final yapamamış olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bize göre, gelecek vadetmesine rağmen puanının düşük olmasının sebebi bu.

Yine de ilgilenenler için fragmanı buraya bırakıyorum.

Eğer siz de Believe'i izlediyseniz veya izlemeden önce sorularınız varsa yorumlarda buluşalım :)