Belvedere Sarayı 

Viyana'nın kalbinde bulunan Belvedere Sarayı'na bir yolculuk.

Avusturya’nın başkenti olan Viyana’da bulunan Belvedere Sarayı’nın tarihi, 17. yüzyıla dayanır. Belvedere kelimesinin kökeni İtalyanca'da "güzel görünüm" anlamına geliyor. Barok stilinde oluşturulmuş saray iki kısımdan oluşuyor.

Çok geniş, görkemli bir bahçesi mevcut. Bahçesine girmek ücretsiz. Saray UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Yukarı Belvedere Sarayı’nın en önemli özelliği ise 20. yüzyılda Avusturya’nın II. Dünya Savaşı’ndan sonra özgürlüğüne kavuştuğu anlaşma burada imzalanmıştır.

Yukarı Belvedere, Avusturya’nın en kapsamlı sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapar. Ortaçağdan modern sanata uzanan geniş bir yelpazede eserler içerir. Avusturya'nın önemli sanatçılarının eserleri de burada sergilenir. Barok, Rokoko ve Ortaçağ dönemi sanatları da koleksiyonda yer alır.


Gustav Klimt’in önemli eserlerinden biri olan 1907-1908 yılları arasında resmettiği The Kiss (Öpücük) Yukarı Belvedere’de sergileniyor. Klimt, bu ve bazı eserlerinde gerçek altın yaprakları kullanmıştır. Bu dönem Klimt’in Altın Dönemi olarak adlandırılır. Resimde kullanılmış olan altın parçaları hemen sizi içine çekiyor. Sarayın içinde Klimt’in birçok eseri var. Resimlerin dilinden hemen onun yaptığını anlayabiliyorsunuz. Egon Schiele, Oskar Kokoschka ve Johann Knapp’ın eserlerini de burada görmek mümkün.


Kıyafetlerinizi ve çantanızı bırakabileceğiniz ücretsiz bir alan var. Sesli rehber alarak her tabloyu dinlemek isterseniz fiyatı 5 €. Alışveriş kısmında çeşitlilik fazlaydı. Kartpostallar en uygun fiyatlı hediye alternatifiydi. 0,80-2 € arasında fiyatlar değişmekteydi.


Sarayın barok mimarisi ve geniş bahçeleri antik bir ihtişam duygusu uyandırırken, içindeki başyapıtlar Belvedere'yi Avusturya'nın kültürel mirasını daha iyi anlamak için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getiriyor.

Yukarı Belvedere’ye giriş 18,60 €, Aşağı Belvedere'ye Giriş 15,10 €. Saraya birden fazla kez gitmeyi planlıyorsanız, her iki saraya daha uygun bir fiyata girebileceğiniz kombine bilete bakabilirsiniz. Detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayarak resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. https://www.belvedere.at/en