"Ben ne izledim?" Dedirten Filmler

Unutulmaz filmler arayanlara.

Günün yorgunluğunu atmak için çayınızı aldınız, kanepeye uzandınız ve izleyecek bir film arıyorsunuz... İki gözü iki çeşme ağlatacak bir aşk filmi olmasın, komik olup olmadığından emin olmadığım ve zaman kaybı çıkabilecek bir komedi olmasın, bangır bangır bir aksiyon da olmasın diyorsanız sırada izledikten sonra Ben ne izledim? diye ekranla tuhaf tuhaf bakışacağınız filmler var demektir. Bu yazımda farklı ülkelerden tam da bu tür filmleri sizler için derledim.

1.    Funny Games (1997) / Avusturya

Film, iki genç adam ve küçük bir kaçamak için tatil evlerine gelen bir aileyi konu almaktadır. Başta her şey normaldir, aile evlerine gelir, tanıdıkları ile selamlaşır, evin çevresindeki güzel doğa ve yakınlardaki göl ise huzurlu bir portre çizmektedir. Kocasının ve oğlunun göl'e gitmesi ile evde yalnız kalan Anna'nın kapısı iki genç adam tarafından çalınır. Paul ve Peter bu andan itibaren hem izleyenlerin hem de ailenin sabrını sınayacaktır. Sinirlerinizi zıplatacak unutulmaz yumurta sahnesi ile açılışı yapan ikili, daha sonra aileyi kendi sadist oyunlarına alet edecek ve onlara kabus gibi bir gece yaşatacaktır. Bu sırada izleyenleri de unutmayan ikili, bu sadist oyunlar sırasında izleyicinin duygularıyla oynayacak ve onlara, istediklerini alamamanın öfkesi ile yastıkları çiğnettirecektir.

2.    Raw (2016) / Fransa

Justine'in tüm ailesi, kendisi de dahil, vejetaryen ve veterinerdir. Bu şekilde büyümüş ve etten bir haber olan Justine, veterinerlik okuluna başlayacaktır. Burada ise birinci sınıflar için ilginç bir gelenek vardır: Herkes ilk geldiğinde çiğ et yemek zorundadır. Etin tadına ilk kez bakan Justine için işler garip bir hal alır ve Justine kendini kontrolsüzce beklenmedik tatlar ararken bulur.

3.    Midsommar (2019) /ABD-İsveç

Arkadaşları Pelle tarafından İsveç'teki köyünde gerçekleşen festivale davet edilen bir arkadaş grubu, bu ilginç deneyimi yaşamak için yola koyulur. İsveç'in muazzam doğasının ortasında şirin bir festival alanına gelen grup, sıcak bir şekilde karşılanır, etkinlikler başlar ve grup yavaş yavaş bu festivalin bir parçası olur. Grup, başta heyecanlı ve meraklıdır ancak çok geçmeden burada beyaz elbiseleriyle masumca dans eden, çiçekten taçlarıyla gözleri kamaştıran insanlar hakkındaki garip gerçekleri öğrenir. Güpegündüz çekilmiş bir korku filmi olarak nitelendirilebilen bu yapım, rahatsızlık duygusunu iliklerinize kadar hissettirecek.

4.    Dogtooth (2009) / Yunanistan

İzole bir kırsal evinde yaşayan üç kardeş, aileleri tarafından neredeyse dünya dışı denebilecek bir biçimde yetiştirilmişlerdir. Dışarı ile doğru düzgün bir bağlantıları yoktur, inandıkları ve bildikleri, daha doğrusu, onlara öğretilenler ebeveynleri tarafından kurgulanmıştır. Bu ürpertici derecede tuhaf gerçeklikte yaşayan üç kardeş olanların farkına varabilecek midir?

5.    Forgotten (2017) / Güney Kore

Ebeveynleri ve ağabeyi ile yeni bir eve taşınan Jin-seok, çok geçmeden evde yaşanmaya başlayan tuhaf ve açıklanamayan olaylardan dolayı gergindir. Bunun üstüne, çıktıkları bir yürüyüşte ağabeyi kaçırılır. Üzgün ve şaşkın olan Jin-seok için ise ağabeyi son 19 gün hakkında en ufak bir şey hatırlamadan geri döndüğünde olaylar daha da karışacaktır. Şüphe ve paranoya'nın avucuna düşen Jin-seok, aklını kaçırıp kaçırmadığını sorgulayacaktır.

6.    The Texas Chain Saw Massacre (1974) / ABD

Büyükbabasının mezarını ziyarete giden Sally ve felçli kardeşine eşlik eden arkadaş grubu, Teksas'ın sıcağında ilerlemektedir. Keyifli bir kaçamak olarak başlayan yolculukları, yolda ilerledikçe duydukları ve gördükleri ile garipleşmeye ve ürkütücü bir hal almaya başlamaktadır. Sally'nin ailesinin eski çiftlik evlerine varan grup, çevrede biraz dolaştıktan sonra onlara kabusu yaşatacak olan komşular ile karşılaşırlar. Yalnızca bir kez izleyebileceğiniz bu filmden sonra çığlıklar kulaklarınızdan silinmeyecek. 

Görseller sırasıyla;
mubi.com
otekisinema.com
altyazi.net
mubi.com
eontalk.com
telegraph.co.uk
sitelerinden alınmıştır.