BERLIN Dizisi Üzerine

La Casa de Papel spin-off dizisi BERLIN'e yüzeysel bakış.

Netflix platformunda 29 Aralık’ta yayına giren BERLIN dizisi, ilk olarak La Casa De Papel dizisi bittikten sonra bir spin-off dizisi olarak duyurulmuştu. Hatta ilk başta ben de dâhil muhtemelen birçok kişi ‘Ne gerek var böyle yeni bir yapıma?’ demişizdir bence. Daha sonra diziden haberler çıkmaya başlayınca ben de hafiften bir heyecanlanmaya başlamıştım ne yalan söyleyeyim. Özellikle LCDP dizisinden Alicia Sierra ile Raquel Murillo karakterlerinin de dâhil olacağını öğrendiğimde çok sevinmiştim.

Haziran’daki Netflix’in TUDUM etkinliğinde BERLIN karakterini canlandıran Pedro Alonso da etkinliğe katılmış ve dizinin Aralık’ta yayında olacağını duyurmuştu. Daha sonra açıklanan resmi tarihe göre de yayın tarihi 29 Aralık’tı. 

(fotoğraf: @lacasadepapel twitter)

Dizi yayınlandıktan sonra hemen izleyip 2 gün içerisinde bitirdim. Öncelikle diziden keyif almak isterseniz LCDP'den biraz bağımsız bir dizi gibi düşünebilirsiniz, tabi eğer bu mümkünse :) Karakterlerin içinde Berlin olur da bu mümkün olur mu bilemiyorum. Beklentiyi fazla yükseltmeden izlerseniz sevebilirsiniz bence. Ama tabii bir LCDP değil öncelikle bu dizi. BERLIN’de de yine kendine has özellikleri olan karakterler bir araya toplanmış. Berlin hariç her biri birbirinden yetenekli olan 4 karakterimiz var bu dizide de.

Hepsinin farklı bir özelliği var, hepsi de soygunda önemli bir yer alıyor. Ekip bu sefer de mücevherlerle dolu olan bir kasayı soymaya çalışıyor. Diziyi genel olarak değerlendirecek olursam, açıkçası ben sevdim. Ama LCDP ile kıyaslamadığım sürece :) Tabii arada ufak tefek mantık hataları da yok değil ancak; heyecanı, gerilimi ve aksiyonu epey hareketli olan sahneleri de vardı.

Tüm bunların yanında Berlin’in hayatında olmazsa olmaz bir şey daha vardı: aşk. Evet, Berlin karakteri için aşk olmazsa olmazdı, üstelik bir de Paris gibi bir şehirde aşkı dibine kadar yaşamamak ne mümkündü. Üstelik soyacağı insanın karısına âşık olması Berlin’i zaman zaman çıkmaza düşürüp ikilemde bıraksa da, sonunda yine kazanan aşk mı yoksa para mı oldu onu da diziyi henüz izlemeyip izleyecek olanlara bırakayım :)

(fotoğraf: @lacasadepapel twitter)

Ben en çok da, kadroya dâhil olmalarına sevindiğim; Alicia Sierra ile Raquel Murillo'nun sahnelerini sevdim. LCDP evreninden ama ondan önce yaşanan bir hikâyeyi izlediğimizi varsayarsak, ikisinin henüz hâlâ polis olduğu ve birlikte çalıştığı anları izlemek keyifliydi. Tabii yine bir şeylere yetişemediler, olayları, durumu çözmeye çalışsalar da hep ucu ucuna kaçırdılar ama o da dizi işte :)

Velhasılkelam; dediğim gibi LCDP’den bağımsız izleyebilirseniz güzel dizi. Çerezlik, böyle akşamları 1-2 bölüm şeklinde izlenebilir. Pişman olmazsınız :) Ben tabii dayanamayıp iki gecede tüm sezonu bitirdim o ayrı. Sezon finali bölümünün final kısmında ikinci sezon olacağı da ipucu olarak veriliyor ama henüz resmi bir açıklama yapılmamış. İkinci sezon olur da gelirse ben yine iki gecede izler bitiririm muhtemelen :)

Henüz izlememiş olanlar için BERLIN dizisi Netflix’te yayında ;) İzleyeceklere iyi seyirler.