Beslenme Nedir?

Beslenme, koca bir havuza dökülen bir damla sudur.

Beslenme, en temelinde yaşamımızın devamlılığı için vücudumuza aldığımız her türlü besindir. Zaman içerisinde belki de besinlere ulaşımımızın kolaylığından kaynaklanmasıyla besinleri, ihtiyacımızın dışında çok daha farklı ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla daha fazla tüketmeye başladık.

Zaman içerisinde değişen ve gelişen dünyamızda, beslenme kültürümüz de tabii bu dünyayla beraber değişti ve kendi nasibini elbette aldı. Tarihin var olduğu bilinen en eski zamandan beridir aslında beslenmenin aslında hep duygularla bir bağlantısı vardı. Zaman içerisinde iletişimdeki zorluklarımız ve daha nicesiyle beraber duygusal beslenme ve çeşitli yeme bozuklukları karşımıza çıktı.

Duygularımızı beslenme ile yansıtmak, duygularımızı olduğu gibi yansıtmadığımız her hâliyle aynı derecede zararlı olmaya başladı aslında. Duygular ifade edilmeli, duygular davranışlarla da değil kelimeler ve cümlelerle ifade edilmelidir. Edilmediği müddetçe veya bunun farkına varmadığımız sürece duygular bir şekilde dışa vurulmaktadır.

Yeme bozuklukların en temel sebebi bahsettiğimiz gibi aslında tamamen içeriden, beynimizden gelmektedir. Bunun beslenme ile ilgisi neredeyse yok denecek kadar azdır. Doğru beslenme ne kadar uygulanmaya çalışılsa da sorunun nedeni beslenme olmadığı için çözümü de esasında beslenme değildir. Kendinizi tanımalı, duyguları nasıl dışa vurmanız gerektiğini en iyi sizin keşfetmeniz gerekmektedir.

Beslenme yalnızca sağlıklı bir yaşamın yapıtaşlarından birisidir. Yalnızca doğru beslenme ile geri kalan tüm düzensizliklerin içinde aslında koca bir havuza bir damla su dökmekten farksızdır.

Kendinizi iyi tanımalı ve sorunun nedenini öncelikle tam olarak tespit edip, sonrasında bir çözüm yolu bir yol haritası çıkartmak en sağlıklısıdır.