Betsey Johnson ve Onunla Her Yere Giden Kırmızı Ruju

"Kırmızı dudaklarım olmadan moda için doğru olduğumu hissetmiyorum."

Betsey Johnson’ın rengarenk kariyeri ve kişiliği anlat anlat bitmez fakat bilmeyenler için kısaca Betsey Johnson’ı tanıyalım.

BETSEY JOHNSON KİMDİR?

Betsey Johnson, Amerikalı ünlü bir moda tasarımcısıdır. Betsey Johnson, moda dünyasında enerjik ve renkli tasarımlarıyla tanınır. Uzun bir kariyere sahip olan Betsey Johnson, 1960'ların sonlarından itibaren moda dünyasına adım atmıştır ve özellikle punk ve yeni dalga moda akımlarıyla dikkat çekmiştir.

Betsey Johnson'ın tasarımları genellikle çiçek desenleri, puantiyeler, leoparlar ve capcanlı renkler içerir. Gençler ve genç yetişkinler arasında popüler olan tasarımları, benzersiz ve çarpıcıdır. Ayrıca tasarımlarında dantel, tüy, kurdele gibi detayları kendi “vibeını” yaratmak için kullanır.

Betsey Johnson, kariyeri boyunca birçok ödül kazanmış ve moda dünyasında etkili bir isim haline gelmiştir. Kendi adını taşıyan birçok mağaza ve koleksiyon açmış ve markasını büyütmüştür. Sadece tasarım dünyasında değil makyaj ve kozmetik dünyasına kadar uzanan bir kariyeri vardır. 

Betsey Johnson'ın kişisel tarzı da oldukça dikkat çekicidir. Genellikle renkli saçları ve çılgın kostümleri ile tanınır ve enerjik ve farklı kişiliğini tüm tasarımlarına yansır.

Betsey Johnson, moda dünyasının renkli ve eğlenceli bir parçası olarak bilinir fakat kozmetik dünyasına da saçtığı ışıltıyı konuşmadan edemeyiz. 


Betsey Johnson’ın markası olan “LUV BETSEY” için makyaj koleksiyonu çıkaran Betsey, bu koleksiyonu her yerde bulunabilir ve ucuz olarak piyasaya sürmüştü. Ve bu koleksiyon için verdiği bir röportajda koleksiyondaki en sevdiği şeyin bu olduğunu “Tüm konseptim, 99 dolardan daha pahalıya mal olan hiçbir şey yapmak istemememdi çünkü bir zamanlar 99 dolar, Porto Riko'ya dahil uzun hafta sonu oteli olan gidiş-dönüş bir seyahatin maliyetiydi. Daha pahalı bir elbise almaktansa Porto Riko’ya gitmeyi tercih ederim” diyerek açıklamıştı.

Makyajın da moda gibi kişiliğimizi yansıtması üzerindeki öneminin farkındayız. Betsey de bunun farkında gibi gözüküyor. Uçuk kaçık ve iddialı kişiliğini asla dudağından çıkarmadığı kıpkırmızı rujundan anlayabiliyoruz. 

Sabah kırmızı ruju olmadan evden çıkamayacağını söyleyen Betty, kırmızı ruju moda ile arasındaki bağı sağlayan bir element olarak nitelendiriyor. Onsuz moda konuşamaz ve tasarım yapamaz! Kendisi olduğunu hissetmesi için bu şart. Dudaklarını kıpkırmızı görmediği sürece moda için doğru olmadığını düşünüyor. 

Bunlar üzerine düşünmeden edemedik… Betsey için kırmızı rujun bu kadar önemli olmasının sebebi rengi miydi yoksa çağrıştırdıkları mı? 


Renk açısından canlılığı ve parlaklığıyla dikkat çeken bir renk olan kırmızı çağrıştırdıklarıyla kişiden kişiye farklı bir deneyim sunuyor. Kimi çekiciliğini artırmak için sürerken kimisi de Betsey gibi olmazsa olmazı yaparak kişiliğini bu güçlü ve iddialı renkle gözler önüne sunuyor. Tonunun önemi olmaksızın her yerde yanından eksik etmeyen Betsey için bu ruhunu doğru yansıtmanın bir yolu.

Peki herkesin olmazsa olmaz ve ruhunu yansıtan bir rengi var mıdır? Peki ya sizin?