BİM’den Fiyatlarla İlgili Açıklama

Artan tepkiler sonrası BİM’den fiyatlarla ilgili açıklama geldi.

Son aylarda dalgalanan döviz kuru sebebiyle gıda başta olmak üzere pek çok üründe fahiş fiyatlarla karşılaşıyoruz. Doların 18 TL’ye yükselip ardından gerilemesiyle tüketici marketlerden de indirim beklemeye başladı.

Özellikle birkaç gün önce Türkiye Esnaf ve Sanatkar Federasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de döviz kurlarındaki düşüş dolayısıyla market reyonlarında indirim beklediğini açıklayınca gözler zincir marketlere çevrilmişti. İndirimin yanı sıra zamla karşılaştığını özellikle belirten Palandöken, konu ile ilgili ceza ve denetimlerin arttırılması gerektiğini dile getirmişti. 

Bu beklentilere karşılığı ilk olarak geçtiğimiz günlerde Migros ve CarrefourSA verirken bugün bir açıklama da BİM’den geldi. BİM, bazı ürünlerinde geçerli olacak ve bazı tarihlerde yapılacak yüzde 8 ile 40 dolaylarında indirimleri duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Değeri Müşterilerimiz, BİM ülkemizin lider perakende kuruluşu olarak tüm paydaşlarına yönelik sorumluluklarının bilincindedir. Temel görevimiz müşterilerimize en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlardan sunmaktır. Bu kapsamda 24 Aralık 2021 ve sonrasında 40’dan fazla ürünümüzde yüzde 8 ila yüzde 40 oranında indirim uyguladık. Önümüzdeki dönemde de fiyat ve maliyet istikrarı ortamının oluşmasıyla, diğer birçok ürünümüzde indirimler devam edecektir. Saygılarımızla…

Zincir marketlerin yapmış oldukları indirimlere karşın fiyatlar hala can yakacak seviyede. Migros ve CarrefourSA, yaptıkları açıklamada tedarikçilerin fiyatlarını 20 Kasım 2021 öncesindeki seviyeye çektikten sonra indirimlerin yansıyacağını belirtti.


Kaynak: Marketing Türkiye