Bir Dil Öğrenirken İzleyebileceğiniz Yöntemler

Size yardımcı olabilecek maddeler

Yeni bir dil öğrenirken tek bir yöntem üzerinden gitmemeliyiz. Bunun için aşağıda maddeler sıraladım.


1.Öğrenmeye Başladığınız Dille Alakalı Dizi/Film İzleyebilirsiniz.

Öğrenmek istediğiniz dilde bir dizi izlerken karşılaştırmalı altyazı eklentisi eklemeyi unutmayın. Bu şekilde kelimelerin karşılığını öğrenmiş olup bildiklerinizi pekiştirebilirsiniz.


2.Çocuk Kitapları Okuyabilirsiniz.

Öğrenmeye başladığınız dilde bir çocuk kitabı okuyabilirsiniz. Zira bu kitapların anlatım dili diğer edebi türlere göre daha basit ve anlaşılır olduğu için size yardımcı olabilir.


3. O Dili Konuşan Arkadaşlar Edinebilirsiniz.

İnternet hepimizin hayatına girmiş bulunmakta ve bu sayede o dili konuşan ülkelerden insanlara rahatlıkla ulaşıp arkadaş edinebilirsiniz. Onlarla beraber yapacağınız dil pratikleri eminim ki sizin seviyenizi daha da yükseltecektir.

Bu tarz deneyim elde edebileceğiniz bazı mobil uygulamalar da şunlardır:

Bottled

Slowly

Tandem


4.Öğrenmek İstediğiniz Dili Konuşan Ülkelere Seyahat Edebilirsiniz.

Bu madde bazıları için mümkünatı olmasa da eğer sizin imkanınız varsa kesinlikle o dilin konuşulduğu ülkeye seyahat etmelisiniz ve birkaç ay kalabilme olanağınız varsa da kalmalısınız. Çünkü bir dil en iyi şekilde o dilin konuşulduğu yerde öğrenilir. Öğrenmek istediğiniz dilin konuşulduğu ülkelerde dil okullarına gidip kendinizi daha da geliştirebilirsiniz.


5. Kelime Defteri Tutabilirsiniz.

Bilmediğiniz bir dili öğrenirken bilmediğiniz kelimeler tutmak çok önemlidir. Yazılarak öğrenilen şeyler akılda daha çok kalır ve bu not aldığınız kelimelere daha sonra yeniden tekrar yaptıkça aklınıza yerleşir.