Bir Korku Severden En İyi Korku Filmleri

En İyi Korku Filmleri

The Silence of the Lambs (1991)

Bir seri katili yakalabilmek için izlenebilecek en farklı yol, başka bir seri katile akıl danışmaktır. FBI ajanı Clarice da hastalarını öldürüp etini yiyen Dr. Hannibal Lecter ile bu sebeple görüşmeye başlamıştı. Bir psikiyatrist olan Lecter ile konuşmak, manipüle yetenekleri ve daha önce yaptıkları yüzünden çok tehlikelidir. Fakat Clarice ve Lecter’ın konuşmaları belli bir noktaya geldiğinde psikanalitik bir hal almaya başlayacak. 

Martyrs (2008)

Martyrs, herkesin izleyemeyeceği düzeyde kan ve vahşete yer veren bir film. Filme kaybolan 10 yaşındaki Lucie’nin ortaya çıkmasıyla başlıyoruz. Küçük Lucie travma etkisiyle konuşamaz ve şiddete maruz kalmış şekilde karşımıza çıkıyor. Ardından kaldırıldığı hastanede Anna adında bir kızla tanışıyor. Bu olaydan 15 sene sonra Lucie bir aileyi katlediyor ve hikayemiz aslında burada başlıyor. Film ilerledikçe hikayenin aslında ne kadar farklı bir raddeye geleceğini göreceğiz.

Gerald’s Game (2017)

Stephen King’in romanından uyarlanan filmimiz Jessie ve Gerald’ın güzel bir haftasonu geçirmek için gittiği ıssız göl evinde geçiyor. Bu güzel haftasonunu Gerald’ın bir seks oyunu oynaması ve Jessie’yi yatağa kelepçelemesiyle korkunç bir hale çevirir. Gerald aldığı haplardan dolayı kalp krizi geçirir ve ölür. Bunun ardından Jessie’nin psikoloji ve hayat mücadelesi başlar. Bu göl evinden en az hasarla kurtulmak için uğraşır. 

Split (2016)

Çoklu Kişilik Bozukluğuna sahip olan Kevin, bir otoparkta 3 kızı kaçırır. 23 farklı alter egoya sahiptir ve bu karakterleri kontrol etmeye çalışmaktadır. Bunu fark eden kızlar, Kevin'ın kötü niyetli alter egolarını tetiklemeden iyi niyetli alter egolarının yardımıyla kurtulmaya çalışacaklar. Gerilim dolu bu psikoloji filmi bir insanın zihninin sınırlarının ne kadar geniş olduğunu bize gösteriyor.

The Autopsy of Jane Doe (2016)

Bir gün morga kimliği belirlenemeyen bir ceset getirilir. Görünürde ölümcül bir yarası olmayan cesedin ölüm nedeni araştırılırken birçok ilginç bulguya rastlanır. Otopsi ilerledikçe daha gizemli ve daha tehlikeli bir hal almaya başlar. 

Deliver Us From Evil (2014)

New York’da yaşanan esrarengiz durumları araştırmak için Çavuş Ralph Sarchie görevlendirilir. İşinden dolayı psikolojik ve ailesel sorunlar yaşayan Ralph, bu yaşayanan olaylara mantıklı bir cevap aramaktadır. Keşfettiği ve gördüğü şeyler aslında olayların cinayetten öte kötülükle ilgili olduğunu bize gösterir.