Bir Korku Severden En İyi Korku Serileri

En İyi Korku Serileri

Korku Seansı

Demonoloji uzmanı Ed ve Lorraine Warren çiftinin yaşadığı gerçek hikayelerden yola çıkarak çekilen bir seridir. Bu hikayeler paranormal olayların yoğun yaşandığı durumlar içermekte. Korku seansı serisi, Annabelle ve The Nun serileriyle de bağlantılı. Tüm bu filmlerinden temelinde Ed ve Lorraine Warren çiftinin hikayeleri yatıyor. Paranormal olaylara bolca yer veren, sizi bolca gerecek, korku evreninde önemli yere sahip olan bir seri. 

Sinister

İlk filmimizde; Ellison Oswalt isimli bir suç yazarı, daha önce yaşayan herkesin öldürüldüğü bir ev kiralar. Bu evin tavan arasında projektör ve kasetler bulur. Bu kasetleri incelediğinde çok korkunç detaylar keşfeder ve cinayetlerin arkasındaki korkunç gerçekleri açığa çıkartmaya çalışır. Bu süreçte kendisi ve ailesi güvende değildir. İkinci filmimiz devam filmi niteliğinde. Bir anne ve iki çocuğu şehirden uzak bir yere taşınırlar. Ama bu evde yaşadıkları her saniye, ölüme daha fazla yaklaşacaklardır. Serideki kötü karakterimiz çok iyi işlenmiş ve gerçekten seriyi korku türünde önemli bir konuma taşımıştır.

[REC]

Dört filmden oluşan İspanyol yapımı bir seri. El kamerasıyla çekilmiş olan filmler, filmin daha ürpertici ve gerçekçi bir hal almasına sebebiyet veriyor. Aslında her şey yaşanan bir kazadan dolayı binanın karantinaya alınmasıyla başlıyor. Bu binada kalan herkes korkunç bir enfeksiyonla ve enfekte olmuş insanlarla baş başa kalıyor. Gerilim dolu ve ürpertici serimiz döneminde ilk filmiyle çok konuşulmuştu.

Ruhlar Bölgesi

Bu serimizde işlenen asıl konu, iblis tarafından ele geçirilme ve ruhlar bölgesine astral seyahat. Bu konu en iyi işlenmiş haliyle bize sunuluyor. Gerilim dolu sahneleriyle başından ayrılmadan izleyebileceğiniz bir seri. 

Nefesini Tut

İlk filmde; görme engelli yaşlı bir adamın evini soymak ne kadar basit gözükse de 3 genç hırsız için işler bekledikleri gibi gitmiyor. Hırsızlık yapmaya giden gençler bir anda kendilerini bir kovalamacanın içinde buluyorlar ve yaşlı bir adamın o kadar hafife alınmaması gerektiğini acı bir şekilde öğreniyorlar. İkinci filmde ise yaşlı adamın evine giren farklı kişiler konu alınıyor. Fakat bu filmde farklı olarak yaşlı adamın 11 yaşındaki küçük bir kızı da eve girenlere karşı koruması gerekiyor. Gerilim dolu serimiz farklı bir hikayeye ve korku dolu bir işleyişe sahip.