Bir Oturuşta Bitireceğiniz Harika 5 Mini Dizi

Hiç sıkılmadan izleyeceğiniz 5 mini dizi önerisi.

Bazılarımız için filmler çok kısa, bazılarımız için çok uzun. Orta yolu bulmak için bir çözüm var: mini dizi. Geçmişte BBC gibi yapımlar tarafından mükemmelleştirilen bu mini dizi formları, Netflix ve benzeri platformlarda da giderek artan bir ilgi görmekte. Bugün size bir solukta izleyeceğiniz, aşırı sürükleyici ve çerez diziler önereceğim.

1. Behind Her Eyes

Tür: Gizem / Gerilim

Çıkış Tarihi: 17 Şubat 2021

IMDb Puanı: 7.2

İngiltere çıkışlı bu mini dizi, bir psikiyatristin ofisinde yarı zamanlı çalışan bekar bir anneyi konu almaktadır. Kendini patronuyla ve patronunun eşiyle çok yakın bir ilişki içinde bulunca hayatı kısa sürede sarpa sarar.

2. Maniac

Tür: Komedi/ Dram/ Bilim Kurgu

Netflix Çıkış Tarihi: 21 Eylül 2018

IMDb Puanı: 7.8

Maniac, akıllara durgunluk veren bir hikaye ve Hollywood'un en iyi yeteneklerinden bazılarının yer aldığı Netflix'teki en iyi dizilerden biri. Estetik açıdan bu hoş dizide Jonah Hill ve Emma Stone başrolde yer almaktadır. Mini bir dizi olmasına rağmen karmaşıklığı sayesinde içinde gizlenmiş hikaye anlatımının ayrıntılarını tam olarak sindirebilmek için birden fazla izlemeniz gerekebilir.

3. Love, Death & Robots

Tür: Korku/ Komedi/ Animasyon/ Bilim Kurgu

Netflix Çıkış Tarihi: 15 Mart 2019

IMDb Puanı: 8.4

Tim Miller tarafından oluşturulan ve Netflix'te yayınlanan bir yetişlin animasyonudur. Farklı anlatı ve animasyon içeriklerine sahip ve çeşitli ülkelerde farklı animasyon stüdyoları tarafından üretilen bağımsız bölümlerden oluşur. Her bölüm genel olarak dizi temalarıyla bağlantılıdır. Ancak, her bölüm üç konuyu da içermemektedir. Eğer animasyon seven birisi iseniz tek solukta bitireceğinize eminim.

4. The Queen’s Gambit

Tür: Dram

Netflix Çıkış Tarihi: 23 Ekim 2020

IMDb Puanı: 8.6

Bu listedeki tüm diziler arasında, The Queen's Gambit kadar kültürellik taşıyan mini bir dizi düşünmek zor. Dizi, genç yaştan itibaren bir satranç dehası olarak tanımlanan Beth Harmon'un hayatını ve oyunun zirvesine yükselişini detaylandırıyor.

5. When They See Us

Tür: Dram

Netflix Çıkış Tarihi: 31 Mayıs 2019

IMDb Puanı: 8.9

Ana DuVernay'ın bu mini dizisi için yapılan incelemeler diziyi "duygusal bir rollercoaster" olarak tanımlıyor. Aynı zamanda tutkulu, değerli ve zaman zaman çok hareketli olan, mutlaka izlenmesi gereken bir dizi.  Dört bölüm olan bu dizi, bir kadının ölümüyle ilgili suçlardan haksız yere hüküm giyen Central Park Five'ın hikayesini yeniden anlatmayı amaçlıyor. Sonunda aklanmalarına yol açan olayı takip eden dizi gerçek bir hikayeye dayanmakta. 25 yılı belgeleyen bu mini diziyi tek solukta izleyeceksiniz.