Bir Solukta Bitecek Netflix Dizileri

Bir günde bile bitirebileceğiniz, birbirinden güzel Netflix yapımı diziler.

Yaz gelmişken birbirinden farklı binbir çeşit diziyi izlemekten ya da kitabı okumaktan daha iyi bir aktivite düşünülemez. Bu nedenle sizlere Netflix'ten izleyebileceğiniz, kitaptan uyarlanan dizileri derledik. İzleyip ilginizi çekenleri okuyabilir ya da okuduklarınızın perdede can bulmuş haliyle baş başa kalabilirsiniz.

1)  I Am Not Okay with This

Sadece 7 bölümden oluşan dizi, 15 yaşında telekinetik güçlere sahip bir gencin gücünü keşfederken sıradan hayatını yaşamaya çalışmasına odaklanıyor.

 

2) When They See Us

 19 Nisan 1989'da gerçekleşen Central Park koşucu vakası ile ilgili gerçek olaylara dayanan dizi, masum beş siyahi gencin bir kadına karşı yapılan cinsel saldırı suçundan yargılanmasını anlatıyor. Irkçılığın hala devam etmesi ve acımasızlığını gözler önüne seren bu dört bölümlük mini diziyi kesinlikle izlemelisiniz.

 

3) Alias Grace

Akli dengesi bozuk katil bir kadın ve onun bu sağlık sorunlarından dolayı affedilip affedilmemesini tartmaya çalışan bir psikiyatr. 6 bölümden oluşan bu mini dizi, Margaret Atwood'un ödüllü romanından uyarlandı.

 

4) The Queen's Gambit

Diziyi anlatmaya gerek yok. 8 bölümden oluşan bu mini diziyi duyup da izlemeyenler için listeye ekledik.

 

5) The Eddy

Paris'teki bir caz kulübü sahibinin tehlikeli suçlara bulaşmasını anlatan dizi, La la Land ve Whiplash gibi filmlerle tanıdığımız ünlü yönetmen Damien Chazelle imzası taşıyor.

 

6) Maniac

Hayatından mutsuz Anna ile şizofreni teşhisi konmuş Owen adındaki birbirine yabancı ikilinin bir deneye katılmasına odaklanıyor. 10 bölümden oluşan bu diziyi kaçırmayın derim.

 

7) Behind Her Eyes

Evli patronuyla ilişki yaşayan bekar bir anne olan Louise'in patronun eşiyle arkadaş olmasıyla fantastik olaylar gelişiyor. Astral seyahatle ilgilenenler için bir numaralı tavsiyemiz olabilir.