Bir Tür Kaçış: Oyun Oynamak

Neden oyun oynuyorum?

Bazı durumlarda insanlar bir şeylerden ya da her şeyden kaçıp uzaklaşmak isteyebiliyor. Kimi zaman bu dizi izleyerek, kimi zaman da oyun oynayarak olabiliyor. Aslında kaçışın birçok yolu var ama ben ikincisini yazmayı tercih ettim. Benim için bu kaçış oyun oynamak oluyor. Oyun oynarken ayrı bir dünyaya geçtiğimi hissediyorum ve bu bana iyi geliyor. Kısa süreliğine de olsa uzaklaşmak, dertlerimi unuttuğumu hissetmek gerçekten iyi geliyor.

Oyunlar... Kimileri buna vakit kaybı derken, kimileri de çocukluk diyor. Oyun oynarken dostluklar da kurulabiliyor. İnsanlarla tanışıp onlarla kaynaşabiliyorsunuz. Benim bu şekilde tanıştığım çok kişi oldu. Kimileriyle ise hala iletişim halinde olduğumu söyleyebilirim. Bunun nedeni olarak ise oyun oynarken sıkıldığımı ve birileriyle konuşmayı tercih ettiğimi söyleyebilirim. Tabi bazı insanlar oyun oynarken arka planda video izlemeyi ya da müzik dinlemeyi de tercih edebiliyorlar bu kısım tamamen zevk meselesi. Bense mümkün oldukça arkadaşlarımla oyun oynamayı seviyorum.

Oyun oynamaya başladığımda herhalde 6-7 yaşlarında falandım. Kendimi bildim bileli oyun oynuyorum. Tabii ki başladığım zamanlarda dertlerimden uzaklaşmak için oynamıyordum. Küçüktüm ve eğleniyordum. Büyüdüm ve dertlerim de büyüdü. Okul falan derken yaşamın aslında ne kadar da zor olduğunu öğrendim. Yaşım 25-26 oldu hala da oyun oynuyorum. He şu andaki oyun oynama vaktim eskisi kadar değil çünkü genelde kaçış aracı olarak kullanıyorum oyunları.

Bu mecraya yazdığım oyun yazıları da benim oynadığım oyunları kendimce yorumladığım oyunlar. Hepsi de çok sevdiğim oyunlardır. Dediğim gibi oyunu kaçış olarak görüyorum ve bundan da oldukça mutluyum. Tavsiye verecek olursam; eğer zihnen yorulduğunuz olursa bir şeylere kaçın. Bu film olur, dizi olur, spor ya da oyun da olur. Yeter ki kaçın ve kafanızı resetleyin. Keyifli günler.