Birkaç Garip Bilgi

Bilmediğimiz birkaç ilginç bilgiler.

Kırmızı renk boğaları kızdırmaz. Bu inanış İspanya'da boğa güreşlerinde metadorların boğayı kızdırmak için kırmızı başlık kullanmalarıyla ortaya atılmıştır. Ancak bu olası bir durum değildir. Çünkü boğalar renk körüdür :)


Çin Seddi'nin inşa edilme sebebi Çinlilerin Türklerden korkması olarak bilinse de gerçek neden bu değildir. Ülkenin kuzey sınırnı korumak, olası saldırılara karşı önlem için inşa edilmiştir. Aydan gözlemlenebilecek bir uzunluğa sahip devasa bir yapıdır.

Toplam uzunluğu 21.196 km olan Çin Seddi'ni yürümek yaklaşık 18 ay sürer.


3-Fransa'nın Eyfel Kulesi, Hindistan'nın ineklere verdiği değer gibi birçok ülkenin kendilerine has inanışları, sembolleşmiş yerleri vardır. Amerika'nın Arizona eyaletinde ise kaktüs, şehrin amblemidir.Bu yüzden eyalette kaktüslere saygı duyulmaktadır.

Arizona'da kaktüs kesmenin 25 yıl hapis cezası vardır.


4-Edebiyat derslerinde kelimelerin birbirine benzemeleri dikkatinizi çekmiştir. Dünyada yaşanılan göçler, kültürel benzerlikler diller arası etkileşimin yaşanmasına sebep olmuştur. Örneğin İngilizce'deki Adam ismi bizde Adem ismine karşılık gelmektedir. Bu durum sadece köken bazlı değildir. Telafuz olarak da benzerlik gösteren kelimeler vardır ve ortaya farklı sonuçlar çıkabilmektedir.

Tayland'da beş "ha" diye okunur. Hahaha derseniz aslında beş yüz elli beş demiş olursunuz. :)


5-Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Almanya, İngiltere gibi ülkelerin stratejileri, taktikleri istedikleri şekilde sonuçlanmadı. Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesiyle İkinci Dünya Savaşı başladı. Bu iki ülke arasındaki savaşa diğer ülkelerde (Fransa, ABD, Çin Hükümeti, Japonya...) dahil oldu. Savaşın sahası arttıkça birçok yeni strateji ortaya çıktı. Öyle bir strateji vardı ki gerçekten ilginçti.

İkinci Dünya Savaşını başla İkinci Dünya Savaş'ında Almanya Londra'nın üstüne milyonlarca sahte banknot atarak İngiliz ekonomisini çökertmeye çalışmıştır .


6-Ağlamak insanların genellikle rahatlamak için bazen de mutlulukluklarını ifade etmek amacıyla duygularını dışa vurma halidir. Zamanla merak konusu haline gelmiş hatta bilim insanlarının araştırma konusu dahi olmuştur.

Sonuçlara göre ilk gözyaşınız sağ gözünüzden düşerse sevinçten ağlıyorsunuz demekmiş.


7-İnternette araştırma yapmak için arama çubuğu kullanırız. Enter tuşuna bastıktan yaklaşık 0.2 saniye sonra karşınıza arama sonuçları gelir. Peki hiç merak ettiniz mi Google bu işlem için kaç bilgisayar tarar?Cevap 1000 adet.

Google arattığımız bilgilere 0.2 saniyede ulaşmak için 1000 tane bilgisayar tarar.