Bize travma yaşatıp psikolojimizi bozan türk televizyon tarihinin en cringe yapımları. 

Cringe dozu yüksek yapımları sizler için derledim. Keyifli okumalar.

   

  1. GERÇEK KESİT  

Türk televizyon tarihinin bana göre en cringe ve ikonik TV programıyla başlayalım. Flash TV'nin efsane yapımı, yaşanmış ibret dolu olayların absürt bir şekilde anlatıldığı muhteşem dizi, Gerçek Kesit. Sarı Bıyık, Kaleci Saçlı Adam, Cesi, Matkap Rıza gibi ikonik karakterleriyle, her olayın içinde olan ve isimleri sürekli değişen, aynı görgü tanıkları ve Perihan Savaş`ın bölümün sonunda senaryo ile alakasız olarak verdiği kıssadan hisse öğütleri ile kültleşmiş bir yapım.  


2. BEŞİNCİ BOYUT  

Çocukluğum da beni en çok travmatize eden dizidir. Gerçek kesit de olduğu gibi üçüncü sayfa haberlerini fantastik bir şekilde kurgulayarak seyircisine sunuyor. Yüzüne prodüktör tarafından ışık vasıtasıyla nur inmiş gibi yapılıp sürekli gülümseyerek bakan, ara ara Hz. Hızır ile konuşup ondan yardım alan Salih karakterini unutmak mümkün değil. 

3. BİZ EVLENİYORUZ 

Biz evleniyoruz programı, bize tarihin en cringe sahnelerinden birini izletti. Programa göre Tülin ve Caner çiftinin aşklarını daha ön plandaydı. Caner`in kafasında bardak kırma sahnesini bilmeyen yoktur. 


4. DOKUN BANA 

Dokun Bana, Türk televizyon tarihinin hafızalara kazınan yarışmalarındandı. Çünkü yarışmacılar araba kazanıyordu. Tabii kazandırma yöntemi biraz farklıydı. Kaç saat sürerse sürsün yarışmacılar elini arabadan çekmemek zorundaydı. Öyle ki yarışmacıların 6 saatte bir 20 dakikalık mola hakkı bulunuyordu. 60 saatten fazla arabadan elini çekmeyen yarışmacılar vardı. Yarışmacılar yalnızca ellerini arabaya dayayıp bekledikleri halde, yarışmanın izleyicisi oldukça fazlaydı. 


5. SIRLAR DÜNYASI  

Evet... Geldik Türk televizyon tarihinin belki de en en garip TV programlarından birine. Bir neslin psikolojisini alt üst etmiş bu programda sırlı ve esrarengiz olayları anlatılıyordu. Bu diziden ciddi anlamda korkardım. İnsanların yaşadığı ibretlik olaylar, ruhlar, cinler, ilahi mesajlar... Bu olaylar izleyicilerin başından geçenlere dayanıyordu. İzleyiciler başlarından geçen olayları mektup yazarak anlatıyor bölümler ise bu olaylar etrafından şekilleniyordu.  


6. TEKSOY GÖREVDE 

Cringe dozumuzu arşa çıkartan bir program daha. Programın formatı gereği Sadettin Teksoy, paranormal olayların yaşandığı yerlere gidip insanlarla görüşüp olayları çözmeye çalışıyordu. Afrika`nın balta girmemiş ormanlarından Kuzey Kutbu`na kadar her yere gitti. 


7. SICAĞI SICAĞINA 

Cem Kurtoğlu’nun sunumuyla eşsizleşen program, Türkiye’nin ilk reality showu olma özelliği taşıyordu. Cem Kurtoğlu, yaşanan esrarengiz cinayet olaylarını sanki dizi izliyormuş gibi heyecanlı bir şekilde anlatması programı garipleştiren detaylardan. 


8. ALİ BABA`NIN ÇİFLİĞİ 

90’lı yıllarda Flash TV’de yayınlanan ve sunuculuğunu Mehmet Ali Erbil’in yaptığı bu program da yarışmacılar tavuk ve horoz kovalıyordu. Kimse de çıkıp biz bunu niye yapıyoruz demiyordu. 


9. KARAR ANI  

Erman Toroğlu’nun sunduğu ve yargıçlık yaptığı programda, Amerikan yargı sistemi taklit edilerek sahte bir mahkeme oluşturulmuştu. Programa çıkarılan herkesin her konuda bir fikri vardı ve sürekli kavga ediyorlardı. 


10. UZAY SHOW 

Uzay Show`u sunan Mustafa Topaloğlu dışında başka kimse sunamazdı. Ne yazık ki program kısa sürmüş. Maalesef programın görüntüleri de bulunamıyor. Mustafa Topaloğlu`nun elinde tesbihi ve eşsiz kostümleri ile hatırlayacağımız harika, absürt ötesi bir program.